Robot serverer «baristakaffe»

Flere steder i USA kan du kjøpe kaffe fra en robot.

Mange mennesker foran kafferoboten. Kapasiteten til roboten er 100 kopper i timen. Foto: Skjermdump fra YouTube.

I tillegg til svart kaffe basert på ulike bønnetyper, kan roboten tilberede espressobaserte melkedrikker, både med og uten smakssirup.

Produsenten hevder at roboten kan gi en kaffe med baristakvalitet, helt uten kostnadene som en barista medfører.

San Francisco Airport er et av stedene som har fått en slik helautomatisk kaffe-kiosk. Kafferoboten serverer kaffe 24 timer i døgnet, syv dager i uka, helt uten ansatte til stede, skriver Zdnet.com. Kapasiteten er 100 kopper i timen. Dette kommer godt med på travle steder som en flyplass. Drikken kan bestilles fra en skjerm på automaten. En app gjør det mulig å bestille kaffen i god tid på forhånd.

Det Austin-baserte teknologiselskapet Briggo står bak kafferoboten. Robot-systemet var klart for betatesting allerede i 2013, så teknologien er utviklet og perfeksjonert i lang tid. Briggo planlegger å ekspandere i USA.

Mer avansert enn forgjengeren

Konseptet til Briggo er faktisk ikke den første kafferoboten i San Francisco. Cafe X dukket opp allerede i 2017, og fikk masse oppmerksomhet. Teknologien er riktignok annerledes, og Zdnet.com hevder at denne ikke er en reell kaffebar-konkurrent. Briggo er en mer avansert kafferobot. Fast Company kåret nylig Briggo til et av verdens mest innovative selskaper.

Nordmenn vil lage kafferobot

Vi har tidligere omtalt det norske konseptet «Robo Cafe», en helautomatisert produksjon og servering av kaffe. Denne roboten befinner seg fortsatt i planleggingsfasen. Fordi det allerede finnes kafferoboter i USA, mener de norske gründerne at konseptet vil komme til Norge om få år uavhengig av Robo Cafe. De mener det er bedre å utvikle en egen løsning i Norge, med norsk kompetanse, norske løsninger, norske arbeidsplasser og norske investorer.

Relaterte artikler