Robo Cafe: Robot skal servere kaffe til folk på farten

Med Robo Cafe skal du slippe å stå i fysisk kø mens kaffen tilberedes.

En robothånd rekker frem et pappkrus. Det skal være et stort utvalg av kaffetyper å velge mellom, og i tillegg til kaffe, skal roboten servere te og varm sjokolade. Foto: Colourbox.com

Det norske konseptet «Robo Cafe» er en helautomatisert produksjon og servering av drikke.

Se for deg at du er på vei til togstasjonen. Du har lyst på kaffe, men det er ikke så lenge til toget ditt går, så det er usikkert om du vil rekke å kjøpe med deg en kopp på veien. For kanskje er det kø for å få betalt? Robo Cafe er ment som en løsning på dette scenarioet. Gründerne bak ideen lover kvalitetskaffe 24/7.

Forutsigbarhet

Konseptet er særlig tiltenkt trafikknutepunkter der forutsigbarhet på tid er ekstra viktig, som flyplasser, jernbanestasjoner, busstasjoner og ladestasjoner for elbil.

Med Robo Cafe-appen kan du bestille den kaffen du ønsker fra der du er, og plukke den opp når du ankommer stasjonen. Bestillingen kan også gjøres ved selve stasjonen. I begge tilfeller vil man få beskjed om når kaffen er forventet ferdig. Normalt skal det ikke gå mer enn ett minutt fra bestilling til servering. Når kaffen er klar til servering, får man oppgitt en kode og hvilken luke kaffen kan hentes i. Du skanner bare koden, og så blir kaffen servert, av roboten vel å merke. Betalingen er allerede gjennomført, så dette vil bare ta noen sekunder.

Det skal være et stort utvalg av kaffetyper å velge mellom, og i tillegg til kaffe, skal roboten servere te og varm sjokolade.

Finnes allerede i USA

Robotstasjonen er riktignok ikke laget ennå. Gründerne bak ideen samler inn finansiering via emisjoner for å kunne bygge den første piloten. Planen derfra er å samle inn ytterligere finansiering, slik at flere stasjoner kan bygges. Målet er å ekspandere først i Norge, for deretter til andre land i Europa. I USA og Asia finnes det allerede tilsvarende løsninger.

Gründerteamet mener konseptet vil komme til Norge om få år uavhengig av Robo Cafe. De mener det er bedre å utvikle en egen løsning i Norge, med norsk kompetanse, norske løsninger, norske arbeidsplasser og norske investorer. Ambisjonen er å lage et bedre produkt til en lavere kostnad enn konkurrentene, som antas å være steder i Norge som først og fremst selger take away-kaffe.

Teamet har for øvrig en kaffeekspert på laget. Jan Richter Lorentzen vant NM i cup tasting i 2015, og er daglig leder i Kaffemisjonen i Bergen.

Relaterte artikler