Vil arrangere verdens største kaffesmaking

– Jeg tror dette kan bli veldig gøy og veldig kult, sier den kjente baristaen James Hoffmann, som står bak ideen.

En mann sett fra siden driver med kaffesmaking Kaffesmaking under World of Coffee 2018 i Amsterdam. Fem ulike kaffer står på programmet under James Hoffmanns arrangement. Foto: Sjo og Floyd

Arrangementet, som vil bli verdens største kaffesmaking, skal foregå som en live-stream 21. september 2019.

James Hoffmann er et kjent navn i kaffebransjen. Verdensmesteren i baristakunst fra 2007 har en populær YouTube-kanal for kaffe, hvor han snakker om kaffe – ingen temaer er for små til å tas opp. Det var også der han først annonserte ideen om å arrangere verdens største synkroniserte kaffesmaking. I kaffeverden kalles for øvrig kaffesmaking for cupping. Cupping har en helt spesiell fremgangsmåte for at man skal være sikker på at kaffen har riktig smaksprofil.

Under arrangementet vil det først bli en opplæringsdel, hvor deltakerne vil få en innføring i hvordan man cupper/smaker kaffe. Se YouTube-videoen!

Enorm respons

Videoen ble publisert 21. august. Allerede 28. august måtte Hoffmann melde om at han var utsolgt for deltakerpakker. De som skal være med, har nemlig kjøpt en kaffesmakingspakke fra Hoffmanns selskap Square Mile Coffee Roasters. Den inkluderer blant annet fem 30-gramsprøver med kaffebønner.

Hoffmann tror ikke påfunnet vil bli sertifisert av Guinness rekordbok, men håper like fullt at det kan bli verdens største kaffesmaking.

Relaterte artikler