La deg ikke skremme av at kombinasjonen kaffe og egg virker merkelig!
Vietnamesisk eggkaffe skal etter sigende være «oppfunnet» av en bartender ved Metropole Hotel i Hanoi en gang på 1940-tallet. Derfra har den funnet veien ut til barer og kaffesteder over hele Vietnam. Men hva er egentlig eggkaffe, og hvordan lages det?
Kort fortalt: Når du lager vietnamesisk eggkaffe bruker sterk kaffe – en dobbel espresso fungerer utmerket. Så trenger du søt, kondensert melk og eggeplomme. I Vietnam er det ofte et lite ritual knyttet til kaffetilberedningen. Varmt vann siles gjennom en slags filter med finmalt, mørkbrent robusta og ned i en forvarmet kopp. Akkurat denne delen av tilberedningen kan forkortes ved å bruke espresso eller annen sterk kaffe.
Det finnes flere ulike varianter av eggkaffe. Noen tilsetter vaniljesmak, andre serverer kaffen kald.
På 1800-tallet var det visstnok vanlig å ha egg i kokekaffen.
Lær å lage denne vietnamesiske iskaffen med søt kondensert melk.
«Kaffeost» er en tradisjonell samisk/kvensk ost.
Brygget som angivelig skulle være kaffe, smakte rett og slett ufyselig! Opplevelsen er heldigvis ikke representativ for all kaffen som ble servert i Kambodsja.