< 1 minutt

Herlig forfriskende med Ca Phe Sua Da

Lær å lage “Ca Phe Sua Da”, en vietnamesisk iskaffe med kondensert melk.

Ca Phe Sua da-illustrasjon Illustrasjon: iStock

På en fantastisk tur i Asia oppdaget vi den søte, herlige iskaffen med kondensert melk som kalles Ca Phe Sua Da – eller lett omskrevet til norsk: vietnamesisk iskaffe.

Ca Phe Sua Da er både en herlig dessert for de aller fleste som liker kaffe, og den fungerer også godt som en avkjølende og forfriskende drikk når du føler for det.

I Vietnam bruker man et kaffefilter som man plasserer direkte på kaffekoppen, men man kan gjerne trakte kaffe sakte gjennom et vanlig filter.

Les også: Varmbrygget eller kaldbrygget iskaffe – hva er forskjellen?

Du trenger

  • én del sterk kaffe
  • én del søt kondensert melk eller Viking Melk tilsatt ½ ts sukker per teskje
  • én del iskaldt vann
  • ett stort glass med små isbiter/knust is

Viking Melk er et varemerke eid av Nestlé.

Slik gjør du det

  1. Trakt kaffen.
  2. Ha is i et glass.
  3. Hell kaffen i glasset.
  4. Tilsett isvann.
  5. Til sist tilsetter du den kondenserte melken og sukkeret og rører om.
To beger med iskaffe.

Foto: Sjo og Floyd