Slik lager du café bombón med kokos

En kaffe med dessertfølelse.

Et glass med café bombón står på et bord Café Bombón er en tradisjonell spansk kaffedrikk. Foto: Colourbox.com

Café Bombón er en søt og smakfull kaffedrikk med opprinnelse i Valencia i Spania. Den består av like deler espresso og søtet kondensert melk, noe som skaper en perfekt balanse mellom sterk kaffe og sødme. Navnet «bombón» betyr «sjokoladepralin» på spansk, og gjenspeiler drikkens søte og innbydende natur. Drikken har blitt et symbol på spansk kaffekultur.

Café Bombón er kjent for sin søte, kremete smak, noe som gjør den til et perfekt valg for de som liker kaffe med et snev av dessertfølelse. Den serveres vanligvis som en liten porsjon, siden den er veldig konsentrert og søt. Det er en enkel, men luksuriøs kaffeopplevelse. Her får du oppskriften på en variant med kokos!

Oppskrift på café bombón med kokos

Det er vanlig å servere café bombón i et glass, ettersom den er en lagdelt drikk. Det er altså utrolig stilig! Før man drikker den, er det vanlig å røre sammen de to lagene.

Bruk en kraftig kaffe i denne oppskriften. Prøv gjerne Brazilian Pea Blend Espresso eller Huehuetenango Guatemala fra Coffee of the World-serien. Dersom du ikke har espressomaskin, kan du trakte litt ekstra sterk kaffe. Bruk da gjerne presskanne for at kaffen skal få så mye fylde som mulig.

Ingredienser

  • 30 ml espresso
  • 30 ml søtet kondensert melk
  • Revet kokos
  • Melk (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Ha kondensert melk i et lite glass.
  2. Lag espresso, eventuelt sterkt brygget kaffe, og hell over den kondenserte melken. Hell litt forsiktig, slik at kaffen legger seg oppå melken.
  3. Topp eventuelt med litt steamet melk.
  4. Strø til slutt over litt revet kokos.
  5. Rør sammen de ulike lagene med en skje, og nyt!

Kilder: kaffeguide.dk, coffee.fandom.com

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på nettstedet vårt. For mer informasjon om hvordan vi håndterer dataene dine, vennligst se vår personvernerklæring.