En kaffe med dessertfølelse.
Café Bombón er kjent for sin søte, kremete smak, noe som gjør den til et perfekt valg for de som liker kaffe med et snev av dessertfølelse. Den serveres vanligvis som en liten porsjon, siden den er veldig konsentrert og søt. Det er en enkel, men luksuriøs kaffeopplevelse. Her får du oppskriften på en variant med kokos!
Det er vanlig å servere café bombón i et glass, ettersom den er en lagdelt drikk. Det er altså utrolig stilig! Før man drikker den, er det vanlig å røre sammen de to lagene.
Bruk en kraftig kaffe i denne oppskriften. Prøv gjerne Brazilian Pea Blend Espresso eller Huehuetenango Guatemala fra Coffee of the World-serien. Dersom du ikke har espressomaskin, kan du trakte litt ekstra sterk kaffe. Bruk da gjerne presskanne for at kaffen skal få så mye fylde som mulig.
Kilder: kaffeguide.dk, coffee.fandom.com
Kaffedrikken assosieres som oftest med Valencia, men finnes over hele Spania.
Den spanske kaffedrikken er en naturlig søt og smaksrik drikk.
Det finnes ingen spesifikk oppskrift på hvordan denne kaffedrikken lages, og det finnes derfor mange variasjoner.
Dette er en tradisjonell portugisisk kaffedrink.