Rekordbesøk på World of Coffee 2019

World of Coffee 2019 ble arrangert i Berlin. Kaffeverdenen fikk fire nye verdensmestere under messen.

Barista som lager latte under World of Coffee 2019. Fra Latte Art-konkurransen i Berlin. Foto: Sjo og Floyd

Årets World of Coffee-arrangement i Berlin samlet rundt 12.000 besøkende og godt over 300 utstillere. Aldri har interessen for dette arrangementet i regi av SCA, Specialty Coffee Association, vært større.

Under World of Coffee 2019 ble det avholdt fire konkurransefinaler, og det var spennende å følge med. Vinnerne imponerte oss stort! World Latte Art Champion ble Manuela Fensore fra Italia, World Coffee in Good Spirits Champion ble Dan Fellows fra England, World Cup Tasters Champion ble Daniel Horbat fra Irland, mens Sergey Blinnikov fra Russland ble World Cezve/Ibrik-vinner.

Mange deltakere

Det var også rekord i antall konkurransedeltakere dette året. Over 80 deltakere hadde kvalifisert seg til de fire finalene, og nivået er imponerende. Det er også interessant å se at interessen for spesialkaffe er særdeles stor i mange asiatiske markeder som Korea, Kina, Japan og Singapore. Det var da også et stort antall konkurransedeltakere fra disse nasjonene. Konkurransene ble også viet stor medieoppmerksomhet fra mange Asia-baserte medier.

God design

I forbindelse med messen var det lagt opp til et bredt faglig program. Det ble også fokusert sterkt på nyheter og trender, noe vi kommer tilbake til i en senere reportasje. Det var også interessant å merke seg at design nå har fått sin fortjente oppmerksomhet med en egen pris. Dette gjelder alt fra pakningsløsninger og produktdesign til kaffebarinnredninger og konseptpresentasjoner.

World of Coffee 2020 arrangeres 18.–20. juni i Warszawa.

Relaterte artikler