Alle VM-konkurransene i 2020 er avlyst

VM-konkurransene skulle opprinnelig ha vært arrangert våren 2020, og ble først utsatt til høsten. Nå er både de og årets to store kaffemesser avlyst.

Fra Coffee of Goods Spirits i Amsterdam i 2019. 2020 World of Coffee, som skulle vært arrangert i Warszawa, er avlyst. Her fra 2019 World of Coffee i Amsterdam. Agnieszka Rojewska fra Polen under sin presentasjon i Coffee of Good Spirits. Foto: Sjo og Floyd

I en felles pressemelding fra World Coffee Events (WCE) og Specialty Coffee Association (SCA) 28. juli ble det annonsert at ingen av VM-konkurransene som skulle vært arrangert i 2020 vil bli gjennomført.

Begrunnelsen som oppgis for avlysningen av kaffe-VM 2020, er reiserestriksjonene verden over som følge av Covid-19. De to kaffeorganisasjonene sier at de nå vil fokusere på 2021-konkurransesesongen.

Før sommeren ble det annonsert at kaffe-VM 2020 ville bli utsatt til høsten, men konsekvensene av koronapandemien har satt en stopper for dette.

Skuffende

VM-konkurransene skulle vært arrangert i henholdsvis Melbourne og Warszawa i forbindelse med de to store kaffemessene International Coffee Expo og World of Coffee. Også messene er avlyst.

– Vi vet at dette er skuffende nyheter for mange, og vi beklager dypt at for at det ikke er praktisk mulig å samle globale konkurrenter i år, uttaler organisasjonene i pressemeldingen.

Det er Specialty Coffee Association (SCA) som arrangerer kaffe-VM i forbindelse med International Coffee Expo og World of Coffee.

Athen i juni 2021

VM-konkurransene Barista, Cup Tasters og Cezve/Ibrik vil bli flyttet til neste års World of Coffee, som vil finne sted i Athen i juni 2021. Det jobbes fortsatt med å finne ut hvor Coffee in Good Spirits, Latte Art, Brewers Cup og Coffee Roasting skal arrangeres i 2021. Konkurransene vil gjennomføres tidligst i juni.

Hold deg oppdatert på VM-arrangementene på worldcoffeeevents.org.

Bare én deltaker fra hvert land

Selv om det ikke blir arrangert VM-konkurranser i 2020, kan ikke nasjonale vinnere fra både 2020 og 2021 delta i VM til neste år. Hvert land kan bare delta i hver konkurranse med én deltaker. Dette innebærer at det er de nasjonale vinnerne fra 2020 som skal få konkurrere i VM i 2021. SCA Norway skriver at dette betyr at det ikke vil bli kåret NM-vinnere i 2021.

Relaterte artikler