Weducer: Takeaway-koppen som gir deg god samvittighet

Det er ikke bærekraftig med alle engangskoppene som havner i søpla hver eneste dag.

En hånd holder en brun kopp med lokk. Det er det tyske firmaet Kaffeeform som har produsert koppen. Gruten som brukes i produksjonen, blir samlet inn hos kaffebarer i Berlin.Foto: Kaffeeform

Weducer er navnet på en kopp som er både praktisk og miljøvennlig.

Koppen er laget av nedbrytbare materialer, inkludert 40 % kaffegrut, hvilket gir den et hint av kaffelukt. En perfekt kopp for kaffe med andre ord! Weducer har dessuten en lav vekt, og er dermed lett å bære med seg. Designet minner om en hvilken som helst takeaway-kopp.

Weducer har flere fordeler fremfor papp

Til forskjell fra en vanlig engangskopp er Weducer-koppen solid; den tåler til og med oppvaskmaskin. Den bølgete overflaten, som kan minne om papp, gir et godt grep og ekstra isolasjon mot den varme drikken. Ikke minst kan koppen brukes igjen og igjen!

«Gruten» selger koppen

I Norge ble koppen først tilgjengelig hos Gruten, en virksomhet med lokal forankring i Oslo. Det er det tyske firmaet Kaffeeform som har produsert koppen, og gruten som brukes i produksjonen, blir samlet inn hos kaffebarer i Berlin. Også kaffegrut utgjør enorme mengder avfall hver eneste dag; bare i Oslo anslås det å være rundt 10 tonn som går rett i søpla. Både Gruten og Kaffeeform har som formål å utnytte kaffegruten til noe bra.

Utover kaffegrut er Weducer-koppen laget av materialer som alle kommer fra fornybare kilder: plantefibre, trevirke og andre biobestanddeler.

Grutenkopper til ethvert behov

Siri, som er grunnlegger og eier av Gruten, melder om at koppen er blitt en salgsfavoritt. Gruten tilbyr ytterligere to kopper fra firmaet, og disse egner seg for hjemmebruk; en liten kopp som passer til en espresso eller en cortado, samt en litt større kopp som egner seg for både cappuccino og traktekaffe. Alle koppene har en overflate som ser marmorert og treaktig ut, samtidig som hver eneste kopp er unik.

Med en gjenvinnbar kopp som Weducer kan du nyte din takeaway-kaffe med god samvittighet!

Relaterte artikler