Kreis-koppene er laget for kaffe – av kaffe

Mottoet til kaffeselskapet Coffee Kreis er: Vi gir kaffe et nytt liv, én kopp om gangen.

En Kreis-lattekopp og en Kreis-reisekopp står på et bord sammen med kaffebønner Disse koppene er laget av kaffe! Foto: Coffee Kreis

Med bærekraft og oppsirkulering i tankene har kaffeselskapet Coffee Kreis lansert en ny serie med kopper. De er kaffekopper i bokstavelig forstand – de er nemlig laget av kaffegrut.

‘Kreis’ betyr ‘sirkel’, og navnet hinter til den sirkulære økonomien som ligger bak kaffekoppene. Kreis-koppene er 100 prosent bærekraftige, gjenbrukbare og resirkulerbare.

En kvinne holder en Kreis-kopp med kaffe

Lattekoppene kommer med en skål. Foto: Coffee Kreis

Hvorfor kaffegrut?

På verdensbasis drikkes det over 2 milliarder kopper kaffe hver eneste dag, noe som resulterer i over 18 millioner tonn kaffegrut i året. 99 prosent av denne kaffegruten havner på søppelfyllinger, hvor den forårsaker problemer. Ikke bare skapes det store mengder metangass når kaffegruten brytes ned, men den inneholder også koffein, oljer og andre komponenter som forurenser områdene rundt søppelfyllingene. Et annet forurensningsproblem dukker opp i forbindelse med at det kastes over 250 milliarder engangskopper hvert eneste år.

Ekteparet bak Coffee Kreis, Ricardo Garcia og Daniela Insignares, ønsket å gjøre noe med begge disse miljøutfordringene. De ønsket å utnytte den ressursen kaffegrut egentlig er, samtidig som de ville redusere antallet engangskopper som kastes. Resultatet ble Kreis-koppene.

Ved å samle inn kaffegrut fra hoteller, restauranter, kaffebarer og kontorer har Coffee Kreis som mål å utnytte millioner av tonn med kaffeavfall. Så langt har de oppsirkulert over 50 kg kaffegrut, spart miljøet for 750 m3 metangass og erstattet 70 000 engangskopper.

En kvinne tar av lokket på en Kreis-reisekopp

Termokoppen kommer med lokk og har dobbeltvegget isolasjon. Foto: Coffee Kreis

Miljøvennlige og resirkulerbare

Kreis-koppene er bærekraftige produkter som lages av inntil 30 prosent kaffegrut. Kaffegruten kombineres med andre plantebaserte og organiske materialer for å øke holdbarheten til koppene, og er designet for å ha et livsløp på over 10 år. Samtidig har Coffee Kreis et resirkuleringsprogram som skal samle inn Kreis-koppene ved slutten av levetiden deres, slik at de igjen kan bli til nye kopper.

Enn så lenge kommer Kreis-koppene i to varianter: en lattekopp med skål, og en termokopp med lokk. Sistnevnte har dobbeltvegget isolasjon, og vil derfor holde kaffen varm og iskaffen kald i timevis. Koppene er på henholdsvis 355 ml og 415 ml, men selskapet har planer om å produsere kopper i flere størrelser etter hvert.

Til tross for at koppene er laget av kaffe, kan de vaskes i oppvaskmaskinen. De er derfor ideelle for både hjemmebruk og kommersiell bruk. De gir heller ikke fra seg uønsket smak, men har til gjengjeld en deilig lukt av kaffe! Koppene kan forhåndsbestilles på selskapets nettside.

Kilde: coffeekreis.com

Relaterte artikler