The Car-puccino: Denne bilen kjører på kaffe!

Bytte ut bensin med kaffe? Ja, hvorfor ikke!

En gul, retro bil kjører på en vei Car-puccino-bilen kjørte fra London til Manchester på 68 kg kaffe. Foto: Colourbox.com

Det finnes ingen grenser for hva kaffe kan gjøre. Et bevis på dette er bilen Car-puccino, for den bruker kaffegrut som drivstoff.

Car-puccino er en modifisert 1988 Volkswagen Scirocco som ble laget for det britiske TV-programmet Bang Goes the Theory. Programmet satte vitenskapen på prøve, og poenget med bilen var å bevise at mer eller mindre hva som helst kan brukes som drivstoff.

Fra London til Manchester på 68 kg kaffe

Car-puccino-bilen kjørte 335 km fra London til Manchester, og brukte kun kaffegrut som drivstoff. For at bilen skulle fungere, var det nødvendig å stoppe for «kaffepauser» omtrent hver 60. km for å fylle opp med nytt drivstoff. I tillegg var det nødvendig å stoppe hver 100. km for å rengjøre filtreringssystemet i bilen, slik at kaffegruten ikke hopet seg opp.

Car-puccinoen kjørte 5 km på 1 kg kaffegrut, noe som tilsvarer omtrent 168 kopper med espresso. Dette betyr at kjøreturen mellom London og Manchester – som omtrent tilsvarer Oslo–Kristiansand – krevde ca. 68 kg med kaffegrut, eller nesten 11 500 kopper espresso. For å sette dette i perspektiv: Nordmenn har et gjennomsnittlig årsforbruk på 8,4 kg kaffe per person. Vi snakker altså om 8 års kaffeforbruk for å dekke denne kjøreturen.

Dyrt drivstoff

Poenget med bilen var å bevise at det er mulig å bruke mer enn bare standard bensin og diesel som drivstoff. Ettersom bilen faktisk klarte å kjøre distansen mellom London og Manchester, må man kunne si at eksperimentet var vellykket. Hvorvidt det er spesielt pengebesparende, er imidlertid et annet spørsmål.

Prisen på kaffe avhenger av merke og kvalitet, og kan koste alt fra 50 til over 1000 kroner per kg. Dette betyr at 1 km vil kunne koste mellom 10 og 200 kroner, og turen fra London til Manchester vil da ende på mellom 3350 og 67 000 (!) kroner, kun i drivstoff. Dersom man går for Evergood Classic, som koster omtrent 120 kroner per kg, vil turen koste rundt 8000 kroner. Heldigvis kan man anvende brukt kaffegrut som drivstoff, slik at kaffen ikke går til spille!

Kilder: pcworld.com, dailymail.co.uk

Relaterte artikler