Verdens første jakke laget på kaffegrut

Nå kan du også kle deg i kaffe!

En mann står på en fjelltopp ikledd en utendørsjakke. Kaffejakken til Coor er både vann- og vindtett. Foto: Colourbox.com

Vi har tidligere skrevet om hvordan man kan gjenbruke kaffegrut, og om gjenbrukskopper og sko laget fullstendig av kaffegrut. Vi har også skrevet om at det går an å lage kaffesprit på gruten. Nå er det også mulig å kle seg i kaffe – med denne jakken fra Coor, laget av kaffegrut.

Selskapet Coor stilte seg selv spørsmålet, «Hva kan vi gjøre for å bidra i kampen mot klimaendringer?» Og svaret var denne jakken. De slo seg sammen med Singtex, et selskap som spinner garn av kaffegrut, og lagde deretter en jakke ut av dette garnet. Jakken er både vanntett, vindtett, UV-beskyttet og luktavvisende. Dette beviser at i 2020 er alt mulig.

Bærekraftig, miljøvennlig og stilig

Singtex resirkulerer tonnevis av kaffegrut fra Starbucks, og spinner garn som både er av høy kvalitet og er bra for miljøet. Jakken er perfekt for utendørseventyr som skogs-, fjell- og skiturer. Den puster godt, men avstøter likevel både vann og vind. Den er komfortabel både i regnvær og i kulde. Likevel tar den seg også godt ut i urbane miljøer, og kan like gjerne brukes på vei til og fra jobb. Det er oljen i kaffegruten som integreres inn i materialet og gjør jakken vann- og vindtett, og dermed behøver man ikke å benytte seg av syntetiske behandlinger.

Coors jakke av kaffegrut har blant annet 13 lommer, et mobilbånd som sørger for at du ikke mister mobilen, lommer til solbriller og AirPods, et avtakbart drikkesystem så man slipper å bære på vannflaske, RECCO-system som sender ut signaler og dermed gjør at det er mulig å finne deg dersom du går deg bort, en fløyte til nødsituasjoner og et munnbind så du kan oppholde deg blant mennesker og likevel holde deg trygg.

Coor-jakken har en innerjakke i fleece som også er avtakbar. På denne måten kan du bruke jakken i overgangssesonger når den ellers ville blitt for varm, og du kan bruke fleecejakken separat. Fleecejakken er selvfølgelig også laget med kaffemateriale, og er i tillegg vindavstøtende.

Coor gjør alt arbeidet selv straks de får garnet. Det er altså ingen mellomledd som er involvert. Dette gjør at de kan selge jakken til en billigere pris enn hva som ellers hadde vært mulig. Jakken kan kjøpes fra kickstarter.com.

Relaterte artikler