Slik lager du velduftende kaffesåpe

Bonus: Kaffegruten i såpen gjør at den får en mild eksfolierende effekt.

Mange små kaffesåper ligger på et brett på et bord ved sammen med kaffebønner. Velduftende kaffesåpe med mild eksfolierende effekt … kan det bli bedre? Foto: Tellus Works Television

Har du noen gang ønsket å kunne vaske deg med kaffe? Nå har du muligheten, for vi har laget en oppskrift på hvordan man kan lage kaffesåpe.

En av fordelene med å lage såpe selv er at man har full kontroll over hvilke ingredienser som er i såpen. I tillegg unngår man unødvendig emballasje. Du vil også ha muligheten til å bestemme nøyaktig hvilken lukt du ønsker at såpen skal ha, og hvor kraftig den skal være. Og hva er vel da bedre enn å lage en velduftende kaffesåpe?

Oppskrift på kaffesåpe

Det er fullt mulig å lage selve såpemassen fra bunn, men for enkelhetsskyld har vi her benyttet oss av ferdiglaget såpemasse. Skal du lage såpemassen fra bunn, anbefaler vi å finne en ordentlig oppskrift og følge den til punkt og prikke.

Vår oppskrift på kaffesåpe inneholder kaffegrut, noe som gir den en mild eksfolierende effekt. Kaffesåpen passer perfekt som gave til en kaffeelsker, eller rett og slett til deg selv dersom du ønsker å dufte av deilig kaffe.

Se video av fremgangsmåte på KaffeGeek sin Facebook-side.

Ingredienser

  • 500 gram såpemasse*
  • 2 ts kaffegrut
  • 6–8 dråper vaniljeessens

* Såpemasse kan for eksempel kjøpes på Panduro, Staples eller andre hobbybutikker.

Fremgangsmåte

  1. Smelt såpemassen forsiktig i mikroen.
  2. Tilsett kaffe og vaniljeessens, og rør til det er godt blandet.
  3. Hell såpemassen over i silikonformer, og la den stivne. Dette tar ikke mer enn omtrent 30 minutter.
  4. Når såpestykkene har stivnet, løsner du dem forsiktig ut av formen.

Relaterte artikler