Hvorfor kaste, når man kan spise?
Koppen smaker omtrent som vaffelkjeksen på en Krone-Is. Foto: Good Edi«Men er ikke kaffekoppene laget av papp, da?» spør du kanskje. Dessverre er det slik at de såkalte pappkoppene er laminert med plast, for å gjøre dem vanntette. Siden denne plasten ikke er mulig å separere fra pappen, er de ikke gjenvinnbare. Det anslås at det hvert eneste år havner 600 milliarder kaffekopper på søppelfyllinger verden over.
Dette ønsker imidlertid det australske selskapet Good Edi å gjøre noe med. De har nemlig utviklet en fullstendig avfallsfri løsning: spiselige kaffekopper!
Det vanskeligste med utviklingen av koppene var visstnok å sørge for at de tåler varm drikke, og at de ikke går i oppløsning. Men dette har de altså klart å få til. Koppene holder seg sprø i 40 minutter med varm drikke, men holder formen mye lenger enn dette – faktisk kan de holde seg i opptil 8 timer før de begynner å lekke.
Koppene er laget av 100 prosent naturlige produkter, deriblant havre, mel, vann, sukker, olje og salt. De er laget fullstendig uten kunstige tilsetningsstoffer og konserveringsmidler, og er proppfulle av fiber og vitamin B. De er også veganske!
Smaken på koppen er omtrent som vaffelkjeksen man finner rundt Krone-Is, bare litt mindre søt. Men ifølge selskapet setter ikke koppene smak på kaffen, eller annen drikke man måtte ønske å ha i dem.
Det er altså meningen at man skal spise koppene etter at man har drukket opp kaffen, men man kan også fint kaste dem – de brytes nemlig ned i løpet av 2–6 uker. Man kan også kaste dem på komposthaugen eller i hagen – visstnok kommer plantene dine til å elske det. Det er altså mange muligheter med disse miljøvennlige, spiselige kaffekoppene.
Kilde: good-edi.com
Hvert år kastes det minst 2,5 milliarder engangskopper i Storbritannia, og av disse blir kun 1 av 400 resirkulert.
Denne koppen har et helt spesielt lokk.
Så mye som 10.2 milliarder mikropartikler kan frigis i løpet av 15 minutter.
Det er stor forskjell på de ulike materialene.