Lyst til å prøve noen internasjonale kaffedrikker?

Her er noen forslag som med hell kan prøves.

Chilipepper og krydder ligger på et bord, og dette brukes i mange internasjonale kaffedrikker. Hva med å bruke noen nye, internasjonale kaffedrikker? Foto: Colourbox.com

Innimellom slår reisefeberen til uten at man har mulighet til å reise, og man må finne inspirasjon fra andre steder. Hva med å teste ut noen internasjonale kaffedrikker?

De aller fleste land har egne tradisjonelle kaffedrikker, og mange av disse finnes kanskje ikke noe annet sted. Her har vi funnet frem til en håndfull internasjonale kaffedrikker, som du kan lage hjemme!

Ca Phe Da

Ca Phe Da er en tradisjonell vietnamesisk iskaffe. Her kombineres like mengder søt kondensert melk og mørkbrent kaffe. Kaffen helles over is og kondensert melk, og resultatet er en deilig, søt og litt annerledes kopp med kaffe!

Kopi Gu Yu

Kopi Gu Yu er en form for tilberedning av kaffe som ikke er så vanlig i vesten. I en del asiatiske land er den derimot veldig populær. Her heller du varm kaffe i kondensert melk og topper den med smør. Kanskje ikke det legen din umiddelbart anbefaler, men det går jo an å prøvesmake en kopp!

Leipäjuusto

Kaffe med ost er en svensk og finsk spesialitet; her putter man en bit Leipäjuusto-ost i kaffen. Osten er en rik og salt ost. I kaffen frigjøres fettet, og sammen med saltet gir det en egenartet, men velsmakende kaffedrikk.

Café touba

Svart pepper-kaffe er en lokal favoritt i Senegal. Her kombinerer man selimpepper med en kraftig svart kaffe. Dette skal gi en svært dyp og jordaktig smak. Historien forteller at det var en religiøs leder for Mouride Brotherhood, en stor og betydelig religiøs bevegelse i Senegal, som utviklet drikken. Den skulle nemlig gi tilhengerne mer åndelig innsikt under bønneseremoniene.

Relaterte artikler