Kaffehyllest: – Kaffe er den vanlige manns gull

Utallige forfattere har priset kaffen i ulike sammenhenger.

En kaffekopp og en oppslått bok markerer verdens første kaffehyllest Hva ble sagt i verdens første kaffehyllest? Foto: Colourbox.com

En av de første som hyllet kaffen og dens gode egenskaper, var Sheik Ansari Djezeri Hanball Abd-al-Kadir i sin kaffehyllest.

Kaffe har lenge vært en av de mest populære drikkene i verden. Kaffe kan spores tilbake til 1400-tallet. Det første kaffehuset ble åpnet på 1500-tallet i Konstantinopel. I Europa har man drukket kaffe siden 1600-tallet. I sin kaffehyllest fra 1587 kalte Abd-al-Kadir den svarte vidunderdrikken for en «skummende gudedrikk».

– Denne skummende gudedrikk

Sheik Ansari Djezeri Hanball Abd-al-Kadir skrev følgende i året 1587:

O kaffe, du fjerner de store sorger, du viser vei for dem som har fjernet seg fra kunnskapens sti. Kaffe er drikken for venner av Gud, og hans tjenere som søker visdom.

Ingen kan forstå sannheten før han drikker av denne skummende gudedrikk. De som fordømmer kaffe for å skade mennesket, er idioter i Guds øyne.

Kaffe er den vanlige manns gull, og som gull gir den mennesket en følelse av luksus og adelskap.

Ta deg tid når du tilbereder din kaffe, og Gud vil være med deg og velsigne deg og ditt bord. Der hvor kaffe serveres, er det nåde og prakt, vennskap og lykke.

Alle bekymringer forsvinner når kaffekoppen løftes til leppene. Kaffen strømmer gjennom ditt legeme så friskt som ditt eget blod, og kvikker opp alt det berører, se bare på hvilken ungdom og vigør som gis dem som drikker den.

Relaterte artikler