En kaffe som faller i smak hos de aller fleste!
Poços de Caldas er en kaffe som utstråler brasiliansk eleganse og tradisjon. Den er perfekt for deg som ønsker en rund, fyldig og smakfull kaffe, enten du drikker den svart, som espresso eller med melk.
Poços de Caldas ligger sentralt i delstaten Minas Gerais. Noe av det unike med dette området, er at byen og kaffegårdene er plassert på kanten av et gammelt vulkansk krater. Dette gir et rikt mineralholdig jordsmonn. Området ligger på opptil 1800 moh., og sammen med det næringsrike jordsmonnet, gir dette perfekte forhold for dyrking av spesialkaffe. Området består av jorder, daler og fjell, og byr på et variert – men stabilt – klima.
Kaffedyrkingen i Poços de Caldas startet allerede på 1860-tallet, men det er først de siste 30 årene at kaffebøndene virkelig har fokusert på kvalitet og spesialkaffe. I dag er området et av Brasils mest anerkjente kaffedyrkende områder.
Mesteparten av kaffen fra Poços de Caldas er bærtørket. Dette innebærer at kaffebønnene tørkes i sola med fruktkjøttet på etter innhøstingen. Resultatet blir en kaffe med mye sødme, fruktighet og en kompleks smaksprofil. Denne foredlingsmetoden reduserer også vannforbruket betraktelig, noe som er positivt for miljøet.
Kaffen har fyldig body, lav syrlighet og mye sødme, med innslag av sjokolade, karamell og nøtter. Dette gjør den svært allsidig, og den er velegnet å drikke både med og uten melk.
Når du tilbereder Poços de Caldas, anbefaler det profesjonelle cuppingteamet hos Coffee of the World å bruke enten presskanne, kaffetrakter eller espressomaskin. Kaffens komplekse smaksprofil kommer nemlig spesielt godt frem med disse bryggemetodene.
Presskanne fremhever kaffens fylde og sødme, samtidig som oljene i kaffen bevares. Dette gir en myk og kremet munnfølelse.
Kaffetrakteren er en trygg og god metode for å få fremhevet de søte og klassiske smakene i kaffen.
For de som liker en mild og søt espresso med lav syrlighet og rund avslutning, er dette den perfekte kaffen. Den passer også godt i melkebaserte kaffedrikker, som kaffe latte og cappuccino.
Ettersom kaffen har lav syrlighet og mindre fruktighet, anbefaler vi ikke å bruke håndbryggmetoder for denne kaffen. Resultatet vil nemlig mangle dybde, og kan oppleves som flat.
Les mer om kaffen på coffeeoftheworld.no.
Det tok imidlertid lang tid før kaffe ble et betydningsfullt produkt i landet.
En elegant kaffeopplevelse fra Javas frodige fjellandskap.
Denne kaffen vil du ikke gå glipp av!
En dobbelsertifisert kaffe fra Coffee of the World.