Poços de Caldas: Klassisk brasiliansk nytelse

En kaffe som faller i smak hos de aller fleste!

En pose med Poços de Caldas fra Coffee of the World står på et mørkt underlag Denne kaffen er perfekt for deg som søker en søt og fyldig kopp. Foto: JOH. JOHANNSON KAFFE AS

Månedens kaffe for august er en ekte klassiker i Coffee of the World-serien: Poços de Caldas fra Brasil. Dette er en fyldig, søt og myk kaffe, med smak av sjokolade, karamell og nøtter. Kort fortalt representerer denne kaffen det beste Brasil har å by på!

Poços de Caldas er en kaffe som utstråler brasiliansk eleganse og tradisjon. Den er perfekt for deg som ønsker en rund, fyldig og smakfull kaffe, enten du drikker den svart, som espresso eller med melk.

Vulkansk jordsmonn gir perfekte forhold

Poços de Caldas ligger sentralt i delstaten Minas Gerais. Noe av det unike med dette området, er at byen og kaffegårdene er plassert på kanten av et gammelt vulkansk krater. Dette gir et rikt mineralholdig jordsmonn. Området ligger på opptil 1800 moh., og sammen med det næringsrike jordsmonnet, gir dette perfekte forhold for dyrking av spesialkaffe. Området består av jorder, daler og fjell, og byr på et variert – men stabilt – klima.

Kaffedyrkingen i Poços de Caldas startet allerede på 1860-tallet, men det er først de siste 30 årene at kaffebøndene virkelig har fokusert på kvalitet og spesialkaffe. I dag er området et av Brasils mest anerkjente kaffedyrkende områder.

Bærtørket og bærekraftig

Mesteparten av kaffen fra Poços de Caldas er bærtørket. Dette innebærer at kaffebønnene tørkes i sola med fruktkjøttet på etter innhøstingen. Resultatet blir en kaffe med mye sødme, fruktighet og en kompleks smaksprofil. Denne foredlingsmetoden reduserer også vannforbruket betraktelig, noe som er positivt for miljøet.

Kaffen har fyldig body, lav syrlighet og mye sødme, med innslag av sjokolade, karamell og nøtter. Dette gjør den svært allsidig, og den er velegnet å drikke både med og uten melk.

Slik tilbereder du Poços de Caldas

Når du tilbereder Poços de Caldas, anbefaler det profesjonelle cuppingteamet hos Coffee of the World å bruke enten presskanne, kaffetrakter eller espressomaskin. Kaffens komplekse smaksprofil kommer nemlig spesielt godt frem med disse bryggemetodene.

Presskanne

Presskanne fremhever kaffens fylde og sødme, samtidig som oljene i kaffen bevares. Dette gir en myk og kremet munnfølelse.

Kaffetrakter

Kaffetrakteren er en trygg og god metode for å få fremhevet de søte og klassiske smakene i kaffen.

Espressomaskin

For de som liker en mild og søt espresso med lav syrlighet og rund avslutning, er dette den perfekte kaffen. Den passer også godt i melkebaserte kaffedrikker, som kaffe latte og cappuccino.

Metoder vi ikke anbefaler

Ettersom kaffen har lav syrlighet og mindre fruktighet, anbefaler vi ikke å bruke håndbryggmetoder for denne kaffen. Resultatet vil nemlig mangle dybde, og kan oppleves som flat.

Les mer om kaffen på coffeeoftheworld.no.