Kontinental Franskbrent: En kraftig og fyldig kaffe

Dette er en mørkbrent kaffe med mye sødme!

En pose med Kontinental Franskbrent står på et mørkt underlag Kaffen er inspirert av hvordan franskmenn foretrekker kaffen sin. Foto: JOH. JOHANNSON KAFFE AS

Månedens kaffe for april er Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World. Dette er en mørkere brent kaffe med smak av karamell, sjokolade og vanilje, med hint av tørket frukt og søt tobakk i ettersmaken. Kaffen er kraftig og fyldig med en kremet munnfølelse.

Kontinental Franskbrent er en tradisjonsrik kaffe som primært inneholder kaffebønner fra Sør- og Mellom-Amerika, men også bønner fra Afrika, Asia og Oseania. Denne blandingen er satt sammen av eksperter for å få frem de beste egenskapene i kaffebønnene.

En pose med Kontinental Franskbrent står ved siden av en kopp med kaffe

Kontinental Franskbrent passer godt med melk. Foto: JOH. JOHANNSON KAFFE AS

Slik tilbereder du Kontinental Franskbrent

Brenningsgraden til Kontinental Franskbrent er inspirert av hvordan franskmenn foretrekker kaffen sin – nemlig mørkbrent brygget på presskanne. Det er nettopp den mørke brenningsgraden som får frem smakene av karamell, sjokolade og vanilje. Likevel er ikke kaffen så mørk at den blir bitter, og den har samtidig lav syrlighet. Dette gjør at den passer godt sammen med melk.

For å fremheve disse smaksnotene, anbefaler det profesjonelle cuppingteamet hos Coffee of the World å tilberede kaffen med enten presskanne, espressomaskin eller kaffetrakter.

Presskanne

Når man brygger Kontinental Franskbrent i presskanne, vil kaffens fyldighet fremheves. Dette er noe som passer utmerket for mørkbrente kaffetyper.

Espressomaskin

På grunn av den mørke brenningsgraden passer kaffen godt som espresso. Den intense smaken og lave syrligheten vil da komme til sin rett.

Kaffetrakter

Ved å bruke kaffetrakter får kaffen en balansert smaksprofil hvor sjokoladesmaken fremheves. Dette gir en søt og god kopp.

Tips

Det er viktig å tilpasse malingsgraden etter bryggemetoden. Presskanne krever en grov malingsgrad, kaffetrakter en medium malingsgrad og espresso en fin malingsgrad.

For mørkbrent kaffe lønner det seg også å bruke en litt lavere vanntemperatur. Bruker man vann som er på mellom 90 og 92°C, vil kaffens bitterhet reduseres og sødmen fremheves. Det gir en god og fyldig kopp med mye sødme og balansert smak.