Dette er en mørkbrent kaffe med mye sødme!
Kontinental Franskbrent er en tradisjonsrik kaffe som primært inneholder kaffebønner fra Sør- og Mellom-Amerika, men også bønner fra Afrika, Asia og Oseania. Denne blandingen er satt sammen av eksperter for å få frem de beste egenskapene i kaffebønnene.
Kontinental Franskbrent passer godt med melk. Foto: JOH. JOHANNSON KAFFE AS
Brenningsgraden til Kontinental Franskbrent er inspirert av hvordan franskmenn foretrekker kaffen sin – nemlig mørkbrent brygget på presskanne. Det er nettopp den mørke brenningsgraden som får frem smakene av karamell, sjokolade og vanilje. Likevel er ikke kaffen så mørk at den blir bitter, og den har samtidig lav syrlighet. Dette gjør at den passer godt sammen med melk.
For å fremheve disse smaksnotene, anbefaler det profesjonelle cuppingteamet hos Coffee of the World å tilberede kaffen med enten presskanne, espressomaskin eller kaffetrakter.
Når man brygger Kontinental Franskbrent i presskanne, vil kaffens fyldighet fremheves. Dette er noe som passer utmerket for mørkbrente kaffetyper.
På grunn av den mørke brenningsgraden passer kaffen godt som espresso. Den intense smaken og lave syrligheten vil da komme til sin rett.
Ved å bruke kaffetrakter får kaffen en balansert smaksprofil hvor sjokoladesmaken fremheves. Dette gir en søt og god kopp.
Det er viktig å tilpasse malingsgraden etter bryggemetoden. Presskanne krever en grov malingsgrad, kaffetrakter en medium malingsgrad og espresso en fin malingsgrad.
For mørkbrent kaffe lønner det seg også å bruke en litt lavere vanntemperatur. Bruker man vann som er på mellom 90 og 92°C, vil kaffens bitterhet reduseres og sødmen fremheves. Det gir en god og fyldig kopp med mye sødme og balansert smak.
Lysbrent og mørkbrent kaffe oppfører seg ulikt, og krever derfor ulike bryggeoppskrifter.
En dobbelsertifisert kaffe fra Coffee of the World.
Hvorfor er noen kaffebønner lettere å male enn andre?
Dette er en kaffe du ikke vil gå glipp av!