Slik lager du red velvet-latte!

En søt og rød kaffe latte.

En kopp med red velvet-latte står på et svart underlag Foto: Colourbox.com

Red velvet er en amerikansk klassiker. Det er en rød sjokoladekake som gjerne lages med hvit smørkrem. Her får du den i kaffeversjon!

Mens vanlig red velvet-kake lages med rød konditorfarge, består red velvet-latte av naturlig rødfarge fra rødbetejuice. I tillegg til den lekre fargen får den dermed også en frisk og syrlig smak som passer svært godt med både kaffe og sjokolade!

Oppskrift på red velvet-latte

I denne oppskriften anbefaler vi å brygge kaffen litt ekstra sterk, slik at latten fortsatt får en tydelig kaffesmak. Bruk gjerne en kraftig og mørkbrent kaffe, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World. Disse passer nemlig godt sammen med den syrlige rødbetejuicen.

Ønsker du en vegansk variant, kan du bytte ut melken og kremen med plantebaserte alternativer.

Ingredienser

  • 1 ss kakaopulver
  • ¼ ts vaniljeekstrakt
  • 0,5 dl rødbetejuice
  • 2,5 dl sterk kaffe
  • 1 dl melk
  • Pisket krem

Fremgangsmåte

  1. Ha kakaopulver, vaniljeekstrakt og rødbetejuice i en kopp. Rør det sammen.
  2. Brygg kaffe, og hell oppi koppen.
  3. Steam melken og tilsett i kaffen.
  4. Topp med pisket krem, og gjerne litt revet sjokolade!

Relaterte artikler