Iskrem, kaldbrygg og konjakk i himmelsk kombinasjon

En deilig iskremcocktail!

Et glass med kaffe og iskrem står på en kjøkkenbenk Foto: Adobe Firefly

Liker du affogato? Da kommer du nok også til å like denne dessertcocktailen, ettersom den er en slags variant på den kjente klassikeren. Den lages imidlertid med kaldbrygget kaffe i stedet for espresso, og inneholder også konjakk!

På engelsk er det dette som kalles for en «ice cream float» – en iskremkule som flyter i drikke. Det gir en utrolig deilig dessert som endrer smaksprofil etter hvert som iskremen smelter. Denne cocktailen begynner derfor med et kraftig preg av kaffe, før den blir søtere og mer kremet etter hvert som iskremen smelter.

Oppskrift på iskremcocktail

Denne iskremcocktailen lages med kaldbrygget kaffe. Denne kaffen er mild og søt, og passer derfor perfekt sammen med iskrem. Bruk gjerne en kraftig og mørkbrent kaffe når du lager den kaldbryggede kaffen, ettersom mørkbrent kaffe har mer sødme enn lysbrente kaffetyper. De er også fyldigere og kraftigere, og passer derfor godt med melkeprodukter. Vi kan for eksempel anbefale Brazilian Pea Blend Espresso eller den litt lysere brente Huehuetenango Guatemala fra Coffee of the World-serien.

I utgangspunktet skal denne cocktailen lages med vaniljeiskrem. Men det betyr ikke at du ikke kan eksperimentere med andre smaker! Vi tror for eksempel det kan være svært godt også med sjokoladeiskrem eller karamelliskrem. Prøv deg gjerne frem til du finner den kombinasjonen du liker best!

Ingredienser

  • 1 dl kaldbrygget kaffe
  • 40 ml konjakk
  • 20 ml mørk rom
  • 10 ml sukkerlake
  • 1 iskremkule
  • 1 cocktailbær, til pynt
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Ha kaffe, konjakk, rom og sukkerlake i et glass med isbiter. Rør godt til alt er avkjølt, minst 15 sekunder.
  2. Sil drinken over i et cocktailglass. Ha oppi en iskremkule, og pynt gjerne med et cocktailbær eller noen kaffebønner!