AeroPress Flow Control Filter Cap regulerer vannstrømmen

Filterhetten gir større frihet og kontroll.

Kaffe brygges i en AeroPress som står på en trefjøl Foto: Colourbox.com

AeroPressen er en svært populær bryggemetode. Den er allsidig og enkel å bruke, og lager – ikke minst – god kaffe. Nå har selskapet også sluppet en ny filterhette: AeroPress Flow Control Filter Cap. Denne regulerer vannstrømmen, slik at man får enda større kontroll over bryggevariablene.

AeroPress har lenge vært en elsket kaffebrygger hos både privatpersoner og baristaer. Selskapet har derfor kommet med en rekke nye produkter til AeroPressen, og det nyeste tilskuddet er altså Flow Control Filter Cap.

Produktbilde av AeroPress Flow Control Filter Cap

Slik ser filterhetten ut. Foto: AeroPress

Flow Control for full kontroll

Det som gjør filterhetten spesiell, er at den har en trykkaktivert ventil. Dette gjør at man unngår at kaffen drypper gjennom filteret før man er klar for det. Ikke bare gir dette en jevnere ekstraksjon, men det gjør også at man får full kontroll over hele bryggeprosessen på en måte som man ikke har hatt tidligere.

Det har lenge vært vanlig å bruke en såkalt «invertert» bryggemetode når man lager kaffe på AeroPressen. Kaffe brygget på denne måten får et mer presskannepreg enn ‘standard’ AeroPress-kaffe. Med den nye filterhetten behøver man imidlertid ikke lenger å snu AeroPressen opp-ned og risikere at den velter – filterhetten sørger for at det ikke er noe kaffe som renner ned i koppen før man er klar for det.

I tillegg bygges det opp et trykk inne i AeroPressen, ettersom filterhetten gjør at den blir helt tett. Det betyr at man ved å bruke Flow Control Cap, sammen med et papirfilter og en mørkbrent kaffe, kan lage et espressolignende brygg med deilig crema.

Filterhetten lar deg også eksperimentere med lengre bryggetider og grovere malingsgrad på en måte som ikke har vært mulig tidligere. Den passer på den vanlige AeroPressen og AeroPress Go, og kan brukes med standard AeroPress-filter av både papir og metall. Den kan kjøpes på aeropress.com.

Relaterte artikler