Kom i julestemning med reinsdyrkonfekt!
Deilig konfekt med smak av sjokolade og kaffe.
Reinsdyrkonfektene smaker godt, og er søte å se på!
Nå er det ikke lenge igjen til jul, og mange har nok allerede begynt med julebaksten. Her kommer en oppskrift som er verdt å prøve!
Dersom du har lyst til å prøve en ny oppskrift for å komme i julestemning, anbefaler vi å lage reinsdyrkonfekt. Ikke bare smaker de godt, men de ser også utrolig søte ut!
Oppskrift på reinsdyrkonfekt
Se video av fremgangsmåten på KaffeGeek sin Instagram-konto.
Ingredienser
- 400 gram melis
- 5 ss kakao
- ½ ts salt
- 4 ss vaniljesukker
- 1 dl kaffe – gjerne Evergood Juleblanding for ekstra smak av jul
- 200 gram smeltet smør
- 1 pose saltkringler
- Non-stop
- Spiselige øyne
- Kokesjokolade eller sjokoladepletter (til smelting)
Fremgangsmåte
- Bland sammen melis, kakao, salt, vaniljesukker, kaffe og smeltet smør. Rør til alt er godt blandet. Sett deigen i kjøleskapet i minst én time.
- Når deigen er avkjølt, trill små kuler av den.
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Dypp kulene i sjokoladen, og legg dem over på et fat. La sjokoladen stivne fullstendig.
- Lag gevir av saltkringlene ved å dele dem i to.
- Bruk en liten kakestikke eller lignende til å lage to små hull i konfektene, slik at det er lettere å feste gevirene.
- Stikk gevirene inn i hullene.
- Fest på spiselige øyne og non-stop-nese. Bruk smeltet sjokolade som «lim».
- Server sammen med nytraktet julekaffe!