Lag en høstlig pumpkin spice espresso martini

Denne cocktailen passer perfekt om høsten!

To glass med pumpkin spice espresso martini står på en kjøkkenbenk ved siden av et par gresskar Foto: Colourbox.com

Det er lite som roper «høst!» like mye som kaffedrikker med pumpkin spice. Så hva med å kombinere det høstlige krydderet med cocktailfavoritten espresso martini? Vi presenterer: pumpkin spice espresso martini!

Det er ikke så mange år siden espresso martini dukket opp, men det er ingen tvil om at cocktailen har tatt kaffeverden med storm. Den ble nemlig raskt en favoritt, og det dukker stadig opp nye varianter – slik som pumpkin spice espresso martini.

Oppskrift på pumpkin spice espresso martini

Dersom du har en favorittoppskrift på espresso martini, kan du gjerne bruke den som utgangspunkt. Hvis ikke kan du følge oppskriften nedenfor. Vi anbefaler uansett å bruke både kaffebønner, kaffelikør og vodka av høy kvalitet!

Har du ikke tilgang til en espressomaskin, kan du bruke sterkt brygget kaffe. Bruk helst en kraftig og mørkbrent kaffetype, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser

 • 40 ml espresso
 • 20 ml kaffelikør
 • 20 ml vodka
 • ½ ts vaniljeekstrakt
 • 2 ss gresskarpuré
 • 4 ts pumpkin spice-krydderblanding
 • 1–2 ts lønnesirup
 • Pisket krem med krydder
 • Isbiter

Fremgangsmåte

 1. Lag espresso, eventuelt sterk kaffe. La den avkjøles.
 2. Fyll en shaker med isbiter. Tilsett deretter espresso, kaffelikør, vodka, vaniljeekstrakt, gresskarpuré, krydderblanding og lønnesirup.
 3. Sett på lokket, og rist shakeren godt i minst 30 sekunder.
 4. Sil drinken over i et avkjølt martiniglass.
 5. Pynt med pisket krem som er tilsatt pumpkin spice. Strø gjerne over litt krydder på toppen også!

Oppskrift på krydderblanding

Det er svært enkelt å lage dette krydderet selv. Alt du trenger å gjøre, er å blande sammen 3,5 ss malt kanel, 2,5 ts malt muskat, 5 ts malt ingefær og 5 ts malt nellik. Oppbevar deretter krydderet i en lufttett beholder.

Relaterte artikler