Oppskrift på chai latte

Chai latte består av krydret te og steamet melk. Her får du oppskriften!

To kopper med chai latte står på et bord, sammen med drøssevis av forskjellige kryddere Utgangspunktet til chai latte er chai masala, en krydret te fra India. Foto: Colourbox.com

Det finnes utallige måter å lage chai latte på, og du kan bruke de krydderne og den mengden krydder som du selv ønsker.

Chai masala kommer originalt fra India, og er en godt krydret te. Chai latte lages ved å blande svart, krydret te med steamet melk, og er et godt alternativ dersom du ønsker noe varmt å drikke, men vil kutte ned på mengden koffein du drikker.

Chai latte finnes på de fleste kaffebarmenyer til tross for at den ikke inneholder kaffe. Du kan også fint lage den hjemme. Her får du en oppskrift som kan brukes som et utgangspunkt, men du står også fritt til å variere mengden og type krydder. Oppskriften gir nok til to porsjoner.

Ingredienser

 • 2 dl vann
 • ½ stk kanelstang
 • 3 ss løs te
 • 1 ½ stk kardemommefrø, evt. litt malt kardemomme
 • ½ stk stjerneanis
 • 1 ss honning
 • 3 dl helmelk

Fremgangsmåte

 1. Kok opp vann med krydder og honning, og la det trekke i 5 minutter. Jo lenger du lar det trekke, jo mer smak blir det på vannet.
 2. Ha i teen, og la det trekke i 5 minutter til. Sil av.
 3. Steam melken. Dersom du ikke har melkesteamer, koker du opp melken på vanlig måte og bruker for eksempel en visp eller stavmikser for å få melken luftig.
 4. Ha teblandingen i kopper og tilsett melken. Smak til med mer honning dersom du ønsker at drikken skal være litt søtere.

For en litt raskere variant kan du også bruke chai-teposer. Personlig foretrekker jeg da å bruke Twinings Spicy Indian Chai Tea, fordi den har mye smak.

Når du bruker tepose, lar du teen trekke i en kopp med litt mindre vann enn du vanligvis ville brukt, og steamer (eller «steamer») melken på samme måte som i oppskriften ovenfor. Hell melken over i koppen, og dryss gjerne litt kanel på toppen.

Relaterte artikler