Slik lager du kaldbrygget iskaffe med sirup av brunt sukker!

Dette er en søt og smakfull iskaffe.

To glass med kaldbrygget iskaffe står på et hvitt underlag Når du har kaldbrygget kaffe og sirup klart, tar det kun sekunder å lage denne mocktailen! Foto: Colourbox.com

Ingenting slår å nyte en forfriskende kaldbrygget iskaffe i sola. Vi anbefaler å teste ut denne oppskriften, som lages med sirup av brunt sukker!

KaffeGeek møtte nylig Jacob Spangenberg i Barkonsult. Han ga oss noen gode tips til hvordan man kan komponere sine egne kaffedrinker, både med og uten alkohol, samtidig som han ga oss noen nydelige oppskrifter. Denne oppskriften på kaldbrygget iskaffe er en av dem!

Oppskrift på iskaffe med sirup av brunt sukker

Til denne oppskriften anbefaler vi å lage kaldbrygget kaffe med Blå Java fra Coffee of the World. Dette er nemlig en søt og mild kaffe som passer godt med melk. Bruk den melken du selv foretrekker – enten det er kumelk eller plantemelk!

Vi har brukt sirup av brunt sukker fra Monin, men det går fint an å lage sin egen sirup. Oppskrift på dette finner du nedenfor.

Ingredienser

  • 80 ml kaldbrygget kaffe
  • 20 ml sirup av brunt sukker
  • 80 ml melk

Fremgangsmåte

  1. Hell melk og sirup i et glass og rør til det er godt blandet.
  2. Fyll opp med isbiter.
  3. Tilsett kaldbrygget kaffe forsiktig, slik at kaffen legger seg som et lag oppå melken.

Tips! Ønsker du sterkere kaffesmak på iskaffen, kan du bruke isbiter av kaffe.

Oppskrift på sirup av brunt sukker

Denne sirupen har en holdbarhet på opptil 1 måned når den oppbevares i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 100 gram brunt sukker
  • 100 ml vann

Fremgangsmåte

  1. Hell sukker og vann i en liten kjele.
  2. Varm opp blandingen over medium varme i 1–2 minutter til sukkeret er fullstendig oppløst.
  3. Hell sirupen over i en lufttett beholder, for eksempel et syltetøyglass. La sirupen avkjøles fullstendig på benken før du setter på lokk og putter den i kjøleskapet.

Relaterte artikler