Frosne kaffekapsler er en ny type instantkaffe

Putt kapselen i en kopp, tilsett vann – og nyt fersk kaffe!

Mange frosne kaffekapsler ligger spredd utover en kjøkkenbenk Frosne kaffekapsler har flere fordeler. Foto: Colourbox.com

De fleste kaffegeeker synes nok at ferskbrygget kaffe smaker bedre enn instantkaffe. Det finnes imidlertid en ny type instantkaffe på markedet som muligens kan få oss til å forandre mening – nemlig frosne kaffekapsler.

Det amerikanske selskapet Cometeer lanserte nylig denne nyheten. Kaffen skiller seg fra annen instantkaffe, blant annet pulverkaffe, ved at den ikke er frysetørket. Frosne kaffekapsler er nemlig nøyaktig det det høres ut som; det er kaffe som har blitt dypfryst. Hvilke fordeler har dette?

Hvorfor frosne kaffekapsler?

De frosne kaffekapslene blir hurtigavkjølt (engelsk ‘flash-frozen’) direkte etter brygging, noe som bevarer den gode smaken og aromaen til kaffen. Dette oppnås ved å bruke flytende nitrogen som har en temperatur på -196ºC. Samtidig er kaffen i kapslene 10 ganger sterkere enn vanlig kaffe. Dette blir altså noe helt annet enn å brygge kaffe selv og putte den i fryseren.

De frosne kaffekapslene gir visstnok også en helt annen kvalitet på kaffen enn det pulverkaffe gjør. Likevel er kapslene like praktiske og tidsbesparende som pulverkaffe. Alt man behøver å gjøre, er å putte en kapsel i en kopp og helle på kokende vann for å varme opp den frosne kaffen. Kapslene lar deg også enkelt lage iskaffe – da bruker du bare kaldt vann i stedet for varmt. Og ønsker du en melkebasert kaffedrikk, kan du bytte ut vannet med melk.

De frosne kaffekapslene skal oppbevares i fryseren, og har da en holdbarhet på opptil 18 måneder. De beholder også kvaliteten i opptil 3 døgn i kjøleskapet og i 24 timer på kjøkkenbenken.

Cometeer har fått svært gode tilbakemeldinger. Dersom man ønsker kvaliteten til nybrygget kaffe og enkelheten til pulverkaffe, kan altså frosne kaffekapsler være verdt å teste ut.

Kilder: us.cnn.com, foodandwine.com

Relaterte artikler