Denne kaffedrikken kombinerer bittert og søtt.
Espresso con panna er rett og slett espresso med pisket krem. Foto: Colourbox.comDet er uvisst om espresso con panna opprinnelig kommer fra Italia. Som med mange andre kaffedrikker har det dukket opp lignende varianter på tvers av land og kulturer, og det er ikke alltid like enkelt å vite hvor den dukket opp først. I Frankrike og Storbritannia heter for eksempel kaffedrikken ‘café viennois’, noe som kan hinte til at den opprinnelig kommer fra Wien. Andre steder heter den ‘caffè con panna’.
Uansett hva du velger å kalle kaffedrikken, er fremgangsmåten den samme. Drikken består av en enkel eller dobbel espresso, toppet med lettpisket krem. Kremen kan gjerne smakstilsettes, og da er det vanlig å bruke enten sukker, vanilje eller lønnesirup – eller en kombinasjon av disse.
Kaffen skal serveres i en espressokopp, eller i et glass av samme størrelse.
Espresso con panna kan drikkes raskt, slik italienere vanligvis drikker espresso, eller den kan nytes over tid. Du kan også blande kremen inn i espressoen, dersom du ønsker det.
Kilde: coffeecode.co.uk
Hva med å teste ut en av disse kaffedrikkene neste gang du bestiller kaffe?
Denne italienske kaffedrikken er en slags blanding mellom kaffe og kakao.
Espresso lages vanligvis med mørkbrent kaffe. Hva skjer hvis man bruker lystbrent kaffe i stedet for?
Dette er en tradisjonell meksikansk kaffedrink med mezcal.