Komboffee er kombinasjonen av kombucha og kaffe

Hva skjer hvis man kombinerer kaldbrygget kaffe med forfriskende kombucha?

To glass med komboffee, blandingen av kaffe og kombucha, står på et bord Komboffee – yay or nay? Foto: Colourbox.com

Du har hørt om kaffe, og du har hørt om kombucha. Men har du noen gang hørt om komboffee?

Kombinasjonen av kaldbrygget kaffe og kombucha har fått navnet komboffee. Vi skal ærlig innrømme at vi er litt skeptiske – for hva smaker egentlig en slik blanding?

Hva er komboffee?

Hybridmatvarer er ikke nytt. Man har lenge eksperimentert med å kombinere kaffe med ulike typer drikke – for eksempel Cola, Pepsi, te og limonade. Vi har imidlertid ikke hørt om komboffee før.

Kombucha er en fermentert te med kullsyre. Drikken lages ved å fermentere te og sukker over flere uker. Under fermenteringsprosessen oppstår det syre, noe som gjør at den ferdige drikken smaker syrlig og friskt. Deretter kan man tilsette egne smaker, for eksempel av frukt eller bær. Kombucha har også flere helsemessige fordeler – drikken er blant annet proppfull av antioksidanter, og har en sunn bakterieflora som er bra for fordøyelsen. I tillegg er drikken sukkerfri.

Komboffee ble oppfunnet av den australske kaffebrenneren Frank Andrews. Han snakket med kompisen sin Alex Pirra, som produserer kombucha, og de kom inn på temaet kaffe og kombucha – hva skjer hvis man kombinerer kaldbrygget kaffe med forfriskende kombucha? Og slik oppstod den kombinerte drikken, som har fått navnet Frankie’s Brew Komboffee.

Hva smaker komboffee?

Andrews lover at komboffee er en forfriskende måte å få i seg koffein, ettersom den kombinerer bitterheten til kaffe og syrligheten til kombucha. Smaken er visstnok fruktig og floral med hint av sitrus, og med en ettersmak av kaffe.

Dessverre er ikke Frankie’s Brew Komboffee tilgjengelig i andre land enn Australia (ennå!), men dersom du er veldig nysgjerrig, kan du jo prøve å kombinere kombucha og kaldbrygget kaffe selv og se om du liker smaken – hvis du tør.

Kilder: bodyandsoul.com.au, news.com.au

Relaterte artikler