Hva er caffè breve latte?

En rikere og mer kremet variant av cappuccino.

En cappuccino står på et bord Caffè breve latte minner om cappuccino. Foto: Colourbox.com

Caffè breve latte er en litt ukjent italiensk kaffedrikk som lages omtrent som en cappuccino, med én vesentlig forskjell – det brukes kaffefløte i stedet for melk.

Resultatet blir en rik kaffedrikk med svært luftig skum. Breve er italiensk for «kort», og kaffen går også under navnet breve latte, cafè breve og brevekaffe.

Hva skiller caffè breve fra andre kaffedrikker?

Selv om drikken har ordet «latte» i seg, er caffè breve er en amerikansk versjon av cappuccino. Oppskriften og fremgangsmåten på de to kaffedrikkene er omtrent lik, med unntak av at breve lages med kaffefløte og cappuccino lages med melk.

Fløten gjør at skummet blir luftigere enn vanlig, og kaffen toppes med mer skum enn en cappuccino. Dette gjør at caffè breve får en rikere og mer kremet smak. Kaffen har tradisjonelt blitt drukket usøtet, ettersom fløten gjør at det ikke er like nødvendig å bruke sukker eller andre søtningsmidler i kaffen. I Italia drikkes kaffen gjerne som en slags «dessertkaffe» etter middag.

Oppskrift

Ingredienser

  • 1 dl kaffefløte
  • Dobbel espresso *

* Dersom du ikke har espressomaskin, kan du fint bruke sterkt brygget kaffe. Bruk gjerne en kraftig kaffe, som Evergood Dark Roast eller Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World-serien.

Fremgangsmåte

  1. Steam kaffefløten.
  2. Lag en dobbel espresso.
  3. Hell fløten forsiktig over espressoen, men pass på at ikke skummet følger med.
  4. Når alt fløten er helt over i espressoen, bruker du en skje til å flytte over fløteskummet, og legger det på toppen av kaffedrikken.
  5. Kaffen kan gjerne toppes med kakaopulver, kanel eller revet sjokolade!

Kilder: thespruceeats.com, coffeeaffection.com

Relaterte artikler