Gjør keto-kaffe sunnere!

Smørkaffe er full av energi, nå enda sunnere og visstnok også slankende.

En litt sunnere skuddsikker kaffe står på et bord. Hvis du ønsker en litt sunnere variant av keto-kaffe, kan du bytte ut MCT-olje med jomfruolje. Foto: Colourbox.com

Ultrahippe kaffedrikkere med treningsnykker kjenner selvsagt til keto-kaffe. Hva med å gjøre smørkaffen – om ikke mer skuddsikker – så kanskje litt sunnere? Løsningen er olivenolje.

Hva i all verden er det vi skriver om? Jo, selvsagt keto-kaffe, eller bulletproof-kaffe, som vi har skrevet om tidligere. Keto-kaffe tok livsstilsverdenen med frisk bris for noen år siden. Det var da at Dave Asprey lanserte smørkaffen som smøring for dine kognitive evner, i tillegg til å kunne fylle deg opp med mer energi. Smørkaffen hevdes i tillegg å være slankende.

Hva er alt dette preiket om smør?

Jo: Dave Asprey, som før sine gurudager var gründer i Silicon Valley, la i midten av forrige tiår ut på reise til det tibetanske Kailashafjellet. Fjellet, som er hellig både for hinduister og buddhister, tiltrekker seg hvert år en mengde pilgrimer. Og det var av dem at Dave ville lære seg ekte meditasjon. Vel på plass ble amerikaneren i stedet slått ut av kulde og høydesyke. Og det var da at en tibetansk kvinne serverte den nå svimle Dave en kopp te blandet med yak-smør, noe som straks ledet til mental klarhet. I henhold til Dave. Opplevelsen ble ifølge legenden begynnelsen på Bulletproof-ideen. Og begrepet smørkaffe.

Kaffe for te

Keto-kaffe er kaffe-versjonen av teen som Dave fikk servert i de tibetanske fjell. Pluss litt til. Rettere sagt usaltet smør og MCT-olje i stedet for yak-smør. Det er smøret som skal heve de kognitive evnene, mens MCT-oljen – som er satt sammen av to fettsyrer fra kokosolje – skal være generelt god for hjernen.

Hvor ble det av sunnheten og olivenoljen?

Her kommer det: Enkelte hevder nå at jomfruolje er langt sunnere enn MCT-olje, på grunn av sine antioksidanter og sunne fett. Den nye oppskriften blir derfor som følger:

  • 1 kopp økologisk kaffe – bruk gjerne Green World Økologisk Kaffe
  • 1 spiseskje med usaltet, økologisk smør
  • 1 spiseskje jomfruolje
  • En liten dæsj kanel, som eventuelt kan sette en spiss på det hele

 

Fortvil ikke

Hva om du nå ikke liker den nye olivenoljekaffen? Fortvil ikke. Bland i stedet tre spiseskjeer av den kvernede kaffen med en spiseskje av olivenoljen. Og vips, så har du en flott ansiktsskrubb! Ifølge flere som mener å vite mye om slikt …

Relaterte artikler