TONEs stilrene kaffevidunder

Tone Touch 03 revolusjonerer håndbrygging – ved å gjøre prosessen helautomatisk.

Kaffemaskinen Tone Touch 03 står på en disk i en kafé. Tone Touch 03 kan brygge mellom 2,5 dl og 2 liter kaffe eller te, og passer perfekt til håndbryggeutstyr fra blant annet Hario, Chemex og Kalita. Foto: TONE Kaffeemaschinen AG

Tone Touch 03 fra sveitsiske TONE Kaffeemaschinen AG er en helautomatisk drypp-brygger for kaffe og te, laget for den minimalistiske kaffebaren.

Håndbrygging er kanskje den ypperste blant bryggestilene for kaffeentusiasten. Her har du full kontroll over vanntilførselen, noe som gjør at du kan hente ut de beste smakene fra de ulike kaffevariantene. Men det er en tidkrevende prosess, som også krever en del erfaring. Det er her Tone Touch 03 kommer inn.

Tone Touch 03 står på en disk i en kafé ved siden av et nettbrett, hvor man kan programmere kaffebryggeren.

Kaffebryggeren programmeres via nettbrett. Foto: TONE Kaffeemaschinen AG

Automatisk dryppbrygger

Tone Touch 03 er en dryppbrygger, med et sinnrikt vannleveringssystem som emulerer håndbryggingen, både når det gjelder temperatur, bevegelse og tid. Via nettbrett kan maskinen programmeres til å brygge optimalt sammen med det som finnes av kaffevarianter. Programmene kan så kjøres via fire knapper på maskinens forside. Ved å automatisere håndbrygging på denne måten, vil Touch 03 kunne gjøre håndbryggingens unike kaffeopplevelse mer tilgjengelig for folk på farten.

Maskinen er laget for å kunne brygge fra 250 milliliter og opp til to liter kaffe eller te per bryggeseanse. Det betyr at den passer perfekt sammen med for eksempel håndbryggere som Hario V60, Kalita og Chemex.

 
Tone Touch 03 står på et hvitt bord, med hvit bakgrunn, slik at kaffebryggeren er i fokus.

Kaffebryggeren er svært minimalistisk og stilren. Foto: TONE Kaffeemaschinen AG

Minimalistisk

Det første som slår deg når du ser Tones nye kaffemaskin, er den slående enkelheten. For de av oss som er gamle nok til å huske mørkerom og kameraer med film, vil maskinen kunne minne om et forstørrelsesapparat. Høyden er drøye halvmeteren, og maskinen har en omkrets på 24,2 x 32 centimeter. Den får altså plass selv i den minste og mest intime kaffebar. Den har ingen tank, men skal i stedet kobles rett til vannforsyning. Siden den ikke har tank, bruker den heller ikke forhåndsvarmet vann. I stedet bruker den hele tiden friskt vann, som den kan varme helt opp til 99 grader på få sekunder. Det er dette som muliggjør alle temperaturvariasjonene som ulike kaffe- og teoppskrifter kan kreve.

 

Relaterte artikler