Slik lager du Caffè di Alpi

Kaffedrikken nytes best etter en lang skitur.

To glass med caffè di alpi – kaffe med krem – står på et bord. Kaffe, bourbon og krem er en uslåelig kombinasjon. Foto: Colourbox.com

«Caffè di Alpi» er italiensk for «alpekaffe», og er en kaffedrink som gjerne nytes på afterski.

Selv om navnet til Caffè di Alpi tilsier at man skal drikke den etter å ha stått på ski i Alpene, smaker den minst like godt etter skiturer i norsk natur. Bruk derfor gjerne ALI Kaffe, den klassiske friluftskaffen!

Oppskrift på Caffè di Alpi

Det finnes forskjellige oppskrifter på drinken som oppgir ulik mengde brennevin. Det er altså opp til deg å bestemme hvor sterk du ønsker at cocktailen skal være. Smak deg gjerne litt frem, slik at du finner frem til det blandingsforholdet du selv synes fungerer best.

Oppskriften gir nok til én kopp.

Ingredienser

  • 1 ts honning
  • 1 dl nybrygget kaffe
  • 30–45 ml bourbon
  • «Alpekrem»
  • Nymalt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. Putt honning i en forvarmet en kopp.
  2. Tilsett kaffe og bourbon, og rør til det er blandet.
  3. Topp drikken med alpekrem og nymalt muskatnøtt.

Oppskrift på alpekrem

Ingredienser

  • 1 dl kremfløte
  • 20 ml amaro

Fremgangsmåte

  1. Pisk fløten til den tykner.
  2. Tilsett 20 ml amaro, og pisk deretter blandingen til den former topper og får kremkonsistens.

Varianter på kaffedrinken kan lages ved å bytte ut bourbon med brandy, og bruke vanlig krem i stedet for alpekrem.

Relaterte artikler