Koffein gir bedre blodgjennomstrømning

En japansk studie forklarer hva som skjer i kroppen.

En mann som drikker kaffe for bedre blodgjennomstrømning i kroppen Foto: Colourbox.com

En rekke medisinske studier konkluderer med at kaffe og koffein har en positiv innvirkning på hjerte- og karsystemet, uten at det gis noen forklaring på hvorfor dette er tilfelle. Nå gir en japansk studie muligens noe av svaret på hvorfor det er slik, og det har med blodgjennomstrømning å gjøre.

Studien viser nemlig at forsøkspersonene sin blodgjennomstrømning i venene, for eksempel i fingrene, økte med inntil 30 % da de fikk i seg koffein i form av kaffe.

Studiens resultater

Studien involverte 27 friske voksne mellom 22 og 30 år som ikke regelmessig drakk kaffe. De ble spurt om å drikke en kopp kaffe, enten med vanlig kaffe eller med koffeinfri kaffe. Forsøkspersonenes blodgjennomstrømning ble så målt.

To dager senere ble eksperimentet gjennomført på nytt. Denne gangen fikk  imidlertid forsøkspersonene den kaffevarianten de ikke drakk i den første testen. Svaret på testen viste at vanlig kaffe økte blodgjennomstrømningen med 30  % i venene – noe som igjen er positivt for hjertets helse.

Studien ble gjennomført av dr. Masato Tsutsui, professor ved Ryukyus-universitetet i Okinawa. Studien er publisert i New England Journal of Medicine.

Kilde: abc12.com

Relaterte artikler