Øystein «Pølsa» Pettersen om hverdagsluksus i en kopp kaffe

Se video: Er du enig med Pølsa i at det er verdt å unne seg god kaffe?

Øystein "Pølsa" Pettersen – Livet er for kort til å drikke dårlig kaffe, sier "Pølsa" Pettersen.

Skiløperen Øystein «Pølsa» Pettersen var med i årets sesong av 71° nord – Norges tøffeste kjendis, der han kun ble slått av Jon Almaas. Færre vet at han har et lidenskapelig forhold til kaffe.

Øystein «Pølsa» Pettersen elsker kaffe, og mener det er den beste formen for hverdagsluksus. Under innspillingen av 71° nord tydde han til (store mengder) pulverkaffe, men hjemme har han gått til anskaffelse av en profesjonell espressomaskin.

 

Hverdagsluksus

En god kopp kaffe koster litt, men det er hverdagsluksusen verdt, mener «Pølsa» Pettersen. Han bryr seg riktignok ikke stort om etablert praksis når han lager kaffe på espressomaskinen sin. Kaffeglede er det viktigste, mener den selvutnevnte «daglige glederen».

Liker god kaffe bedre enn vond kaffe

– Jeg liker god kaffe bedre enn vond kaffe, men utover det er jeg ikke noe kresen. Jeg kjenner ikke forskjell på om vannet er dagsferskt eller flere dager gammelt. Å si det høyt blant kaffefolk tror jeg er verre enn å banne i kjerka …

Friskt vann er jo som mange kaffekjennere vet, et viktig bud for god kaffe. Alt begynner med vannet man brygger kaffen med. I Norge er vi heldige, for vannet er rikt på oksygen, som gir en bedre kaffe.

– Jeg tror at jeg ikke kan kaffe, men jeg driter i det, for jeg vet at jeg koser meg med kaffen. Hver ganger jeg lager espresso nå, så tenker jeg: Mhmm, det ble bra! 

OL-gull i lagsprint

«Pølsa» Pettersen har representert Lillehammer Skiklubb siden han flyttet til Lillehammer i 2016. Hans fremste internasjonale meritt er OL-gull i lagsprint under OL i Vancouver sammen med Petter Northug.

Skjermdump fra 71° nord av Øystein «Pølsa» Pettersen

Skjermdump fra 71° nord på Dplay.no.

Relaterte artikler