«Pølsa» Pettersen: – Det spiller jo ingen rolle om du lager kaffen rett eller feil

Se video: Øystein «Pølsa» Pettersen bryr seg ikke stort om etablert praksis når han lager kaffe på den proffe espressomaskinen sin.

Øystein «Pølsa» Pettersen foran espressomaskinen. – Jeg liker god kaffe bedre enn vond kaffe, men utover det er jeg ikke noe kresen. Jeg fyller ikke engang på nytt vann hver dag, forteller Øystein «Pølsa» Pettersen. Foto: Sjo og Floyd

Øystein «Pølsa» Pettersen er skiløper, og er for tiden aktuell i 71° nord – Norges tøffeste kjendis. Færre vet at han har et lidenskapelig forhold til kaffe – om enn på en noe ukonvensjonell måte.

«Pølsa» Pettersen elsker kaffe. Under innspillingen av 71° nord tydde han til (store mengder) pulverkaffe, men hjemme har han gått til anskaffelse av en profesjonell espressomaskin. Se videoen nedenfor!

 

Den kaffeglade skiløperen bruker espressomaskinen flere ganger om dagen når han kan, men når KaffeGeek er på besøk, innrømmer han villig at han er ute på tynn is når det gjelder bruken av maskinen …

«Pølsa» Pettersen elsker kaffe

Det finnes standardiserte måter å lage espresso på, men «Pølsa» Pettersen er ikke så opptatt av alle reglene rundt kaffe. Kaffeglede er det viktigste, mener den selvutnevnte «daglige glederen».

– Jeg liker god kaffe bedre enn vond kaffe, men utover det er jeg ikke noe kresen. Jeg kjenner ikke forskjell på om vannet er dagsferskt eller flere dager gammelt. Å si det høyt blant kaffefolk tror jeg er verre enn å banne i kjerka …

– Jeg har ingen anelse …

«Pølsa» Pettersen har prøvet og feilet seg frem til innstillingene han bruker på espressomaskinen sin. Med veldig grovkvernet kaffe bare renner vannet igjennom med en gang, og det blir som traktekaffe, har han erfart.

– Jeg liker jo at kaffe er litt tjukkere enn vann …

Da han brukte den aller fineste malingsgraden, stoppet vannet derimot helt opp i filterholderen. «Pølsa» Pettersen har med andre ord erfart at malingsgrad ikke er helt uten betydning. Men på spørsmål om han nå bruker korrekt malingsgrad og korrekt mengde kaffe, kan han bekrefte at det har han ingen anelse om.

– Jeg tror at jeg ikke kan kaffe, men jeg driter i det, for jeg vet at jeg koser meg med kaffen. Hver ganger jeg lager espresso nå, så tenker jeg: Mhmm, det ble bra!

KaffeGeek smaker Pettersens espresso

KaffeGeek får servert espresso fra den joviale hobbybaristaen. Det er ikke ofte vi opplever en like lemfeldig håntering av en espressomaskin – i hvert fall ikke blant selverklærte kaffeelskere.

Han understreker at han er glad i god kaffe, og vil gjerne lære mer om kaffe og kaffebrygging, men ser ikke poenget i å følge alle reglene i boka hvis det medfører for mye styr.

Forventningene er så som så når vi får overrakt en ferskbrygget espressokopp fra «Pølsa» Pettersen, men vi blir positivt overrasket. Det smaker jo kaffe … og det smaker jo godt!

OL-gull i lagsprint

«Pølsa» Pettersen har representert Lillehammer Skiklubb siden han flyttet til Lillehammer i 2016. Hans fremste internasjonale meritt er OL-gull i lagsprint under OL i Vancouver sammen med Petter Northug.

Skjermdump fra 71° nord av Øystein «Pølsa» Pettersen

Skjermdump fra 71° nord på Dplay.no.

71° nord – Norges tøffeste kjendis

De øvrige deltakerne i årets utgave av 71° nord – Norges tøffeste kjendis er programleder Jon Almaas, artist Pål Tøien alias OnklP, VGTV-profil og tidligere ishockeyspiller Erik Follestad, tidligere håndballspiller Mia Hundvin, Melina Johnsen fra første sesong av Ex on the Beach, artist og programleder Atle Pettersen, skiløper Øystein «Pølsa» Pettersen, fitnessmodell og influenser Maren Turmo, TV-kokk Lise Finckenhagen og alpinist Hedvig Wessel.

Relaterte artikler