8 tips for å lage bedre traktekaffe!

Dersom du følger disse tipsene, vil du kunne få en svært god traktekaffe – hver eneste gang.

Noen heller traktekaffe fra en kolbe oppi en kopp Det gjelder å være nøye når man lager kaffe! Foto: Colourbox.com

Hvorfor er det slik at kaffe tilberedt med samme metode kan smake så forskjellig fra sted til sted?

Svaret er at det er mange små detaljer som til sammen avgjør om du får en god eller middels kaffeopplevelse. Nedenfor finner du noen enkle tips til hvordan du skal få det beste resultatet når du tilbereder traktekaffe.

8 tips for bedre traktekaffe

  1. Det er viktig at utstyret som brukes alltid er rengjort. For kaffetraktere som blir regelmessig brukt, anbefales det å rense én gang annenhver uke.
  2. Det er avgjørende å bruke friskt, kaldt vann. Bruk gjerne en egen beholder for å fylle vann i trakteren, ettersom kolben kan avgi smak fra gamle kafferester.
  3. Det er helt nødvendig å bruke riktig mengde kaffe i forhold til vann. 60–70 gram kaffe per liter vann gir en god og fyldig kaffe. Dette tilsvarer 6–7 strøkne måleskjeer, men bruk aller helst en kjøkkenvekt for å kunne være helt nøyaktig!
  4. Kaffe er veldig ømfintlig for lys, luft og fuktighet, og kaffen bør derfor alltid oppbevares i originalemballasjen. Kaffebokser er fint, men du bør beholde emballasjen på oppi boksen. Da bevarer du smak og aroma lenger.
  5. Kaffe smaker aller best straks den er ferdig. Den bør ikke bli stående lenger enn 30 minutter på varmeplaten, ettersom den da kan få en bitter og besk ettersmak. Skal ikke kaffen drikkes umiddelbart, bør den derfor helles over på en termokanne.
  6. Skal du servere kaffe fra en termo- eller serveringskanne, bør den forvarmes med varmt vann for å redusere varmetap.
  7. Bruk en kaffetrakter som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon. En godkjent trakter tilfredsstiller kravene til tid og temperatur, som igjen sikrer en god kaffe.
  8. Du bør bruke et bleket kaffefilter. Skyll også alltid kaffefilteret før du bruker det. Da fjerner du en eventuell papirsmak.

Relaterte artikler