Kaffe i skjønnlitteraturen

Disse bøkene kan ikke bare leses sammen med en kaffekopp, de har også ordet «kaffe» i tittelen. 

Kaffe i litteraturen: En kvinner sitter ved en stor stabel bøker og en kopp kaffe. Mange bøker har «kaffe» i tittelen. Her er et lite utvalg. Foto: Colourbox.com

At det finnes mange som trives med kombinasjonen god bok + en kopp kaffe er helt sikkert. For hva er vel bedre enn en rolig helgemorgen med en god bok og rykende fersk kaffe?

Kaffe er en svært viktig del av tilværelsen for de aller fleste nordmenn. At vi finner mye kaffe i skjønnlitteratur er derfor ikke så rart. Den vedlagte listen viser noen bøker hvor kaffe er en viktig del – faktisk så viktig at ordet «kaffe» er en del av tittelen.

Kaffe i tittelen

Kaffe og skjønnlitteratur er for mange to favoritter. Så hva er vel da bedre enn kaffe i skjønnlitteratur? Dersom du leter etter nye bøker å lese, kan du kanskje finne inspirasjon i listen nedenfor. Eller hva med å gi en av bøkene i listen som en gave til noen som trives med både en god bok og en god kopp kaffe i sofaen?

  1. Etter kaffen av Anne Oterholm: En roman om en forelskelse og svik.
  2. Kaffebarpyramiden av Nicola Lecca: En roman om et barn som vokser opp på et barnehjem i Ungarn og som får reise til London.
  3. Lykkelige mennesker leser og drikker kaffe av Agnes Martin-Lugand: En roman om en kvinne som sliter med å komme videre i livet etter en krise.
  4. Over kaffekoppen av Miloslaw Vaclav Rozmara: En bok om et barns sorgarbeid og døden.
  5. Kaffe med musikk av Karin Brunk Holmquist: En roman om vennskap.
  6. Kaffebønneslekten av Fam Ekman: En humoristisk billedbok 3–5 år.
  7. Kaffe og hornmusikk (1961) av Haavard Haavardsholm: Roman
  8. Kaffe, karamell og vaniljesaus av Hilde Eskild: En dokumentar om en somalisk ung enslig innvandrer, Faisal, som kom til Norge i 1998. Han er politiker og forteller sin historie gjennom Hilde Eskild.
  9. Kaffe avec av Tom Stalsberg og Rita Endestad: En bok til lyst, om kaffe.
  10. Tante Ingas kaffekos av Frank Stubb: Diktsamling.

Relaterte artikler