Drikker Evergood på Norsk Høstfest i USA

Lutefisk, vikingleker og norsk kaffe tre dager til ende.

Fire barn kledd i drakter som ligner på bunader. «Norsk Høstfest» så dagens lys i 1978, da en gruppe norskamerikanere ønsket å feire sine norske røtter. Foto: Hostfest.com

I dag starter «Norsk Høstfest» i Minot i North Dakota. Og der hvor nordmenn og skandinaver for øvrig samles, må det selvsagt serveres kaffe av høy kvalitet: Evergood.

Det kjente norske kaffemerket Evergood er tydelig til stede på høstfesten. Det er også et norsk kokketeam, som skal sørge for norske spesialiteter til de besøkende. Lokale lefse- og kakebakere har lenge vært i full sving.

Enormt populær

Men hva er så «Norsk Høstfest»? Det hele startet i 1978 hvor en gruppe norskamerikanere ønsket å feire sine norske røtter. Arrangementet ble rast populært, og ble snart utvidet til også å omfatte de andre skandinaviske landene. Nå har hvert land sin egen paviljong hvor man kan oppleve alt fra kunst og håndverk til ulike kulturarrangementer.

Antallet besøkende har økt år for år, og fra hele verden kommer det titusener som ønsker å oppleve norsk og skandinavisk kultur og folklore. «Norsk Høstfest» er etter hvert blitt det største arrangementet av sitt slag i Amerika.

En gutt kjevler lefse.

Her lages det lefser. Foto: hostfest.com

En svær hall med scene og publikum.

På Høstfest er det god stemning. Foto: hostfest.com

Evergood, lutefisk og vikingleker

De norske kokkene sørger for menyen på festens gourmet-restaurant. I tillegg finnes det er rekke mindre spisesteder som tilbyr alle mulige skandinaviske spesialiteter, fra svenske kjøttboller og dansk flæskesteg til lutefisk. Og når du er god og mett og rusler rundt med en kopp Evergood i hånden, kan du oppleve hardingfelespill, veving, øksesmiing og vikingleker. Og selvsagt kan du kjøpe vikinghjelmer og andre remedier som du sikkert kan bruke på de mange konsertene og dansetilstelningene som finner sted disse dagene.

Syv menn utkledd som vikinger.

På Høstfest finner man vikinger. Foto: hostfest.com

Artist Bjøro Håland

Av de mange artistene som kommer, har vi lyst til å trekke frem Bjøro Håland. Han er en frontfigur for amerikanskinspirert countrymusikk i Norge, og har også spilt mye i USA. Særlig i det skandinavisk-amerikanske miljøet har Håland blitt veldig populær.

Ingen andre artister har opptrådt like mange ganger på høstfesten i North Dakota som Bjøro Håland. Allerede i 1982 var han på plass, hver gang siden da har ham vært med. Les mer om høstfesten på hostfest.com.

Relaterte artikler