Filip August Bendi og Evergood inngår sponsorsamarbeid

Evergood og JOH. JOHANNSON KAFFE er veldig glad for det nye samarbeidet.

Filip August Bendi står sammen med Hans Petter Andersen og Frode Hval i Joh. Johannson. – Filip August Bendi er en dyktig og inspirerende kokk som JOH. JOHANNSON KAFFE ser frem til å samarbeide med frem mot finalen i Årets Kokk, sier KAM Servering Hans Petter Andersen t.v. og Markedssjef Servering Frode Hval. Foto: Sjo og Floyd

– Evergood og JOH. JOHANNSON KAFFE er veldig glad for samarbeidet som vi nå har inngått med Filip August Bendi, sier Markedssjef Servering, Frode Hval, i JOH-SALG AS.

– Filip Bendi er en meget dyktig fagperson som satser utrolig mye på å oppnå et toppresultat i Årets Kokk. Det ønsker vi å bidra til gjennom det samarbeidet vi nå har innledet, sier Key Account Manager Servering, Hans Petter Andersen.

– Filip har en fantastisk merittliste som viser at han er særdeles dedikert både i forhold til faget sitt, men ikke minst når det gjelder å være målbevisst for å oppnå gode resultater. Han tok sølvmedalje i konkurransen Årets Kokk i fjor. At han igjen satser 100 % på å klatre til topps i denne prestisjefylte konkurransen som åpner opp for deltakelse i Bocuse d’Or, står det stor respekt av. Vi ønsker å være med på Filips reise frem mot dette målet, sier Frode Hval.

Felles verdier

– Jeg er utrolig glad for at JOH. KAFFE har tro på meg og mitt prosjekt. Den støtten jeg får gjennom dette samarbeidet betyr mye for å kunne gjøre en satsing som denne, sier Filip Bendi. – Vi har også mange av de samme verdiene som gjør at jeg setter pris på dette samarbeidet. JOH. KAFFE har bl.a. et sterkt fokus på bærekraft, noe jeg også er levende opptatt av når det kommer til råvareutnyttelse. Videre har selskapet et syn på kvalitetsstandarder som jeg kjenner meg igjen i og som jeg har sansen for.

– For oss er fokuset på bærekraft helt grunnleggende. Det har bl.a. vært avgjørende for utformingen av vår nye kaffefabrikk på Vestby som blir ett av verdens ledende anlegg for kaffeforedling – også når det gjelder miljøvennlige energiløsninger, fremhever Hval.

Spennende med utfordringer

– Jeg gikk i lære på Tango Bar og Kjøkken hos Kjartan Skjelde, forteller Bendi. – Han oppmuntret meg til å være med i konkurranser, og i 2006 ble det en delt 1. plass i Rogalandscup for lærlinger. Det ga mersmak, og siden er det blitt mange konkurranser, bl.a. som commis for Gunnar Hvarnes i Bocuse d`Or i 2010 og 2011. Jeg har også hatt gleden av å konkurrere sammen med Kokkelandslaget. Det er utrolig spennende å få lov til å være en konkurransekokk hvor du hele tiden må utfordre deg selv og finpusse detaljer for å perfeksjonere det du skaper.

Rene, gode smaker

Filips matfilosofi kan kort beskrives som en hyllest til de rene, gode smakene. – Vi har tilgang på så utrolig mange gode råvarer i Norge. Jeg mener det er viktig å vise respekt for det. Du trenger ikke gjøre ting for komplisert. Det er mye å hente på å la seg inspirere av tradisjon og de ulike årstidenes råvarer. Så får man utvikle de gode smakene i harmoni med dette.

Kreativ utvikler

Til daglig arbeider Filip Bendi som kreativ utvikler for Thon Hotels. Han er ofte på Thon hotell Oslofjord hvor arbeidsgiveren har stilt et konkurransekjøkken til rådighet.
– Det betyr mye for meg og teamet mitt å trene i omgivelser som er tilnærmet like de vi møter under konkurransen. Vi i Thon Hotels har også startet et program for lærlinger, der de kan søke internt om å bli med periodevis under oppkjøringen til ÅK. Det er en fin berikelse å ha disse med, og jeg håper også at det å være med som lærling kan bidra til god inspirasjon – både for det kjøkkenfaglige miljøet i Thon Hotels og for lærlingene i selskapet.
Jeg er takknemlig for alle som hjelper til med å realisere drømmen om å vinne konkurransen Årets Kokk.
Jeg har med meg en meget dyktig commis, Eline Sofie Sunde, en inspirerende coach, en utrolig dyktig mentaltrener og mange flere som deler av sin kunnskap og erfaring. Det gir et godt utgangspunkt for denne satsingen. Det gjelder også mine sponsorer! Jeg ser derfor frem til samarbeidet med JOH. JOHANNSON KAFFE. Kanskje får jeg anledning til å bruke god kvalitetskaffe som Evergood – i en eller annen form – som ingrediens i en spennende smaksopplevelse, smiler Filip.

– Å hevde seg i toppen i prestisjefylte kokkekonkurranser som Årets Kokk krever utrolig mye arbeid, sier Hans Petter Andersen. – Den innsatsen som konkurransekokker gjør, betyr etter vår mening også svært mye for rekrutteringen til kokkeyrket. Derfor ønsker vi å støtte Filip i hans bestrebelser på å nå målet om å vinne Årets kokk. Vi gleder oss til å følge Filip og hans team frem til finalen neste år!

Denne saken ble først publisert på SMAKmagasinet.no.