Norsk kaffe på menyen i Disney World

De som besøker Norgespaviljongen i fornøyelsesparken Epcot, kan snart nyte Evergood-kaffe.

Illustrasjon av fornøyelsespark. Foto: Colourbox.com

Norsk kaffe har godt ord på seg hos et økende antall kvalitetsbevisste konsumenter utenfor Norden. Nå får også amerikanske kaffeconnoisseurer en mulighet til å nyte norsk kaffe.

En av attraksjonene i Disney World i Florida, er fornøyelsesparken Epcot. Temaet for denne parken er forskjellige kulturer i verden og tekniske innovasjoner. Parken åpnet i 1982, og i 1988 fikk den en egen norgespaviljong. Nå får snart de mange som besøker de «norske» spisestedene på Epcot, muligheten til å nyte Evergood-kaffe. Første skipning av Evergood er allerede på vei, og ventes å nå frem i løpet av desember.

Norske spesialiteter på menyen i Epcot

Den norske tilstedeværelsen i Epcot er riktignok tonet litt ned. I 2002 avviklet norske myndigheter den økonomiske støtten til norgespromoteringen i parken. Men norske spesialiteter står fortsatt på menyen i Akershus Royal Banquet Hall og på Kringla Bakeri. Her blir det nå Evergood i koppen for alle kaffetørste.

Evergood også i nettbutikker

– Vi har jobbet lenge med å få på plass Evergood hos Epcot, forteller Morten Ottesen hos Tellus Works Television, som har vært engasjert i denne prosessen.

– Parallelt med dette har vi også fått Evergood inn i flere nettbutikker som retter seg mot de mange norsk-amerikanerne som etterspør norske produkter, sier han.

I 2019 har gourmetkaffe for øvrig fått et overtak på tradisjonell ikke-gourmet-kaffe for første gang i USA, viser den årlige undersøkelsen av kaffevanene i landet.

Relaterte artikler