Prøv denne herlige sjokoladesausen med espresso

Lag din egen sjokoladesaus!

Sjokoladesaus i en skål. Smøret gjør sjokoladesausen fin og blank. Foto: Colourbox.com

Du kan for eksempel tilberede en kopp kaffe, finne frem litt iskrem og bruke vår sjokoladesaus med espresso som topping.

Dette er en sjokoladesaus som byr på kaffesmak. Kan det bli stort bedre?

Sjokoladesaus med espresso

Ingredienser

  • 4 ss kakao
  • 8 ss sukker
  • 4 shot espresso
  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss smør

Du kan bruke både bakekakao og drikkekakao – det spiller ingen rolle. Bruk det du har!

Smør tilsettes for å få sausen blank og fin, og for å tilføre litt salt til sausen. Dersom du bruker usaltet smør, kan du godt tilsette en klype salt.

Fremgangsmåte

  1. Ha kakao og sukker i en gryte og rør det sammen.
  2. Sett gryten på middels varme og rør 1 minutt.
  3. Tilsett kaffe og rør godt.
  4. La det koke i 8–10 minutter på svak varme.
  5. Tilsett fløte mens du rører, og la det få et oppkok.
  6. Tilsett smør og se hvor blank og fin sausen blir.

Nå kan du for eksempel nyte denne varme, smakfulle sjokoladesausen sammen med en porsjon vaniljeis. Du kan også bruke den i kaffe mocca.

Tips til luksusiskrem

Du kan selvfølgelig oppgradere desserten ved  å hakke litt valnøtter og pistasjnøtter og strø over. Og vil du ha litt ekstra sting i sausen, kan du legge i noen rosiner som har ligget på konjakk eller rom.

Relaterte artikler