Ble det et par kilo ekstra i sommer?

Det er fullt mulig å fortsette kosen utover høsten, bare på en litt sunnere måte.

En kopp toppet med melkeskum og kanel. Til venstre på bordet ligger en liten haug med sukker. Sukrin i stedet for vanlig sukker gir søtsmak uten kalorier. Om du vil ha melk i kaffen, vil skummet melk i stedet for lettmelk eller helmelk, være et mer kalorifattig alternativ. Foto: Colourbox.com

For flere av oss ble det litt ekstra av alt i sommer, en is, et kakestykke, et glass vin … til sammen blir dette gjerne opptil flere kilo ekstra.

Det er ikke mange som synes det er spesielt artig å gjøre en innsats for å kvitte seg med disse kiloene, selv om det er fornuftig for de fleste av oss. Da kan det være godt å vite at det fortsatt er noen ting vi fremdeles kan unne oss med god samvittighet. For eksempel en god kopp svart kaffe! Her kommer noen andre tips til kalorifattig kosemat.

Skummet melk og sukrin

Om du liker melk i kaffen og elsker melkeskummet, er det enkelt å skifte til skummetmelk. Denne melken lager et herlig stivt skum om du pisker det en stund, faktisk stivere enn både lett- og helmelk. Om du strør på litt kanel på toppen, virker den kanskje enda litt mer luksuriøs.

Dersom du har en hang til det søte, er det enkelt og greit å bytte ut sukker med et kalorifattig søtningsmiddel – disse finnes det mange av i butikkene. Det finnes flere naturlige varianter av dette, slik som stevia og sukrin.

Mørk kontra lys sjokolade

Er du helt avhengig av sjokolade, kan du bytte til 70 % eller 86 %. Da får du mettet sjokoladebehovet raskt, og du klarer deg kanskje med én rute eller to. Når det gjelder sjokolade med høyt kakaoinnhold, trenger du rett og slett mindre mengder før du blir fornøyd. Glem heller ikke at mørk sjokolade er rik på antioksidanter.

Kalorifattig is til affogato

Om du vil lage en herlig kaffedessert, kan vi anbefale affogato, desserten som smaker himmelsk i all sin enkelhet! Affogato er is med kaffe over, så bruk en iskrem som er kalorifattig. Vi har funnet enkelte med mellom 120 og 130 kalorier per 100 gram. Disse egner seg utmerket med en dæsj kaffe over.

Relaterte artikler