Denne saken aktualiserer ordtaket om at det er ikke gull alt som glimrer.
Det er ingen tvil om at glitteret gjør kaffen svært fotovennlig, om enn ikke nevneverdig naturlig. Foto: Skjermdump fra InstagramGlitterkaffe har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier, og føyer seg således inn i trenden med Instagram-vennlig mat og drikke. Glitter og regnbuefarger har nemlig dukket opp som dekor på både mat og drikke den senere tiden. De første «diamant-cappuccinoene» skal ha blitt observert hos kaffekjeden Coffee by Di Bella i Mumbai. Siden den gang har kaffebarer flere steder i verden fulgt opp trenden. Det melder Daily Coffee News.
Et Instagram-søk på hashtaggen «#glittercoffee» viser en rekke eksempler på glitrende kaffedrikker, og det er ingen tvil om at glitteret gjør kaffen svært fotovennlig, om enn ikke nevneverdig naturlig.
Coffee by Di Bella hevder at glitteret de bruker er laget av helt ufarlig sukker som er farget. Vanlig sukker ville imidlertid ikke gitt en like stor visuell effekt. Sukkeret ville dessuten løst seg opp i kaffen etter nokså kort tid. Det gjør ikke den omtalte glitterdekoren.
Flere påstår derfor at det må være et glitter kalt «disco dust» som benyttes. Dette brukes som dekor i matlaging, og er derfor ikke giftig, men det er heller ikke ment for å spises. Det er nemlig en avgjørende forskjell mellom «ikke giftig»/«food contact safe» og «spiselig».
Amerikanske myndigheter (Food and Drug Administration) har faktisk rådet bakere til å fjerne all glitterdekor fra sine produkter, med mindre det er klassifisert som spiselig.
Forskere har endatil påpekt at disco dust er laget av miljøfarlig plast, som heller ikke kroppen er i stand til å bryte ned. På bakgrunn av dette, har flere uttalt at glitterkaffen bør forbli i koppen, snarere enn i kroppen.
Denne saken aktualiserer ordtaket om at det er ikke gull alt som glimrer. Men hva gjør vel det, når kaffe i seg selv er svart gull!
Kaffe med kaffebobler. Kan det bli stort bedre?
Du trenger bare pulverkaffe, sukker, vann og melk for å lage kaffedrikken som går viralt i disse dager.
Prosessen kan gi fantastiske resultater og mulighet for flere smaksvariasjoner.
Iskaffe med kullsyre kan lages i en rekke varianter – både til hverdags og fest.