Noe vi har sett det første kvartalet i 2025, er at folk vil ha opplevelser. Etterspørselen etter kaffedrikker som er mer enn bare kaffe vokser. Folk vil i stadig større grad ha fancy kaffe som ikke bare smaker nydelig, men som også ser luksuriøs ut. Dette har gjort at trenden for dessertkaffe har økt. Derfor får du her oppskriften på tisamisu-latte!
Tiramisu betyr «løft meg opp» på italiensk, og er en populær dessert som lages med kaffe, mascarpone, kakao og ladyfingers. Den ble først laget som en luksuriøs, men enkel dessert i Veneto i Italia på 60-tallet, og har vært høyt elsket siden første stund. Og her får du altså en latte-variant av den populære desserten.
Oppskrift på tiramisu-latte
Dersom du ikke har tilgang til espresso, kan du bruke litt ekstra sterkt brygget kaffe. Bruk gjerne en mørkbrent og kraftig kaffe, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.
Denne oppskriften blir best med helmelk, men det er selvfølgelig også mulig å bruke plantebaserte melkealternativer.
Ingredienser
- 60 ml espresso
- 2,5 dl melk
- 1 ss mascarpone
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts sukker
- Kakaopulver
- Knuste ladyfingers
Fremgangsmåte
- Ha melk i en liten kjele over middels varme. Varm opp melken til den begynner å dampe, men pass på at den ikke begynner å koke.
- Tilsett mascarpone, vaniljesukker og sukker i melken. Visp til det er godt blandet.
- Bruk gjerne en melkeskummer for å steame melken litt. Sjekk gjerne vår guide for hvordan dette gjøres.
- Lag espresso og hell i et forvarmet glass.
- Hell melkeblandingen over i espressoen.
- Strø over litt kakaopulver og litt knuste ladyfingers, og vips! så har du tiramisu-latte.