Dessert i et glass!
Tiramisu-latte er en hybrid av kaffe og dessert. Foto: Adobe Firefly
Tiramisu betyr «løft meg opp» på italiensk, og er en populær dessert som lages med kaffe, mascarpone, kakao og ladyfingers. Den ble først laget som en luksuriøs, men enkel dessert i Veneto i Italia på 60-tallet, og har vært høyt elsket siden første stund. Og her får du altså en latte-variant av den populære desserten.
Dersom du ikke har tilgang til espresso, kan du bruke litt ekstra sterkt brygget kaffe. Bruk gjerne en mørkbrent og kraftig kaffe, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.
Denne oppskriften blir best med helmelk, men det er selvfølgelig også mulig å bruke plantebaserte melkealternativer.
Prøv Ida Gran-Jansens tiramisu-mousseiskremkake. Den har også et sprøtt element!
En deilig og næringsrik frokost!