En latte-variant med lavt koffeininnhold.
Hojicha er en grønn te som først ble laget i Kyoto på 1920-tallet. Teen skiller seg fra andre grønne teer ved at den er ristet over høy varme. Dette gir tebladene en brun farge og en karakteristisk aroma. Ved å riste tebladene får teen også en mild og søtlig smak med lavere koffeininnhold enn klassisk grønn te. Hojicha er derfor et ypperlig alternativ for de som ønsker å kutte ned på koffeininntaket sitt, og når den drikkes som en latte, blir den ekstra god.
Dette er en grunnoppskrift på hojicha-latte. I denne oppskriften har vi brukt tepulver, men det er også mulig å bruke løse hojicha-teblader, avhengig av hva du har tilgang til og hva du foretrekker. Bruk mer eller mindre te avhengig av hvor kraftig du ønsker at tesmaken skal være.
Valg av melk påvirker også lattens smaksprofil. Mens helmelk gir en kremet og fyldig latte, tilfører plantebaserte melkealternativer som havremelk eller mandelmelk mer sødme og gir en mer nøtteaktig smak.
PS! Ønsker du en ‘dirty’ variant, kan du også tilsette en espressoshot i latten!
Oppskrift hentet fra: teakandthyme.com
De har mange likheter, men også noen vesentlige forskjeller.
Hvem visste vel at te kunne følge spillereglene til kaffe?
Hvorfor velge mellom kaffe og te, når man kan kombinere dem?