Kan vi friste med en ‘dirty’ matcha?

Matcha og espresso i himmelsk kombo!

En person heller melk oppi et glass med dirty matcha Dette er kaffedrikken for deg som elsker både kaffe og matcha. Foto: Adobe Firefly

«Hva er en dirty matcha?» lurer du kanskje på. Det er enkelt og greit en matcha som er tilsatt espresso. Det er nemlig espressoen som gjør den dirty … selv om vi selvsagt mener at det bare gjør den enda bedre, og at det nærmest er frekt å kalde den for ‘dirty’!

Navnevalg til side – her får du uansett oppskriften på en iskald dirty matcha. Den kombinerer bitter matcha og espresso med mild melk og søt honning. Den er også enkel å gjøre vegansk ved å bruke et plantebasert melkealternativ i stedet for kumelk, og eventuelt bytte ut honningen med lønnesirup.

Oppskrift på dirty matcha

Oppskriften blir nok best dersom du bruker espresso, men det er også fullt mulig å bruke ekstra sterkt brygget kaffe. Bruk gjerne en kraftig kaffe med mye smak, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Huehuetenango Guatemala fra Coffee of the World-serien.

Ingredienser

  • 4 gram matcha
  • 40 ml varmt vann
  • 1,5 dl melk
  • 60 ml espresso
  • Honning etter smak
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Ha isbiter i et glass.
  2. Tilbered matchaen. Dette gjør du ved å ha matchapulver og varmt vann i en liten skål og vispe det sammen. Pass på at det ikke er noen klumper igjen i matchaen. Tilsett eventuelt honning i matchaen dersom du ønsker at den skal være søtere. Smak deg til.
  3. Hell matchaen over isbitene i glasset.
  4. Hell melken forsiktig over matchaen, slik at den blir litt lagdelt.
  5. Brygg espresso, eventuelt sterk kaffe, og hell forsiktig over melken.
  6. Topp gjerne med litt kaldsteamet melk, eventuelt lett pisket krem. Strø gjerne over litt matchapulver som pynt.
  7. Rør i kaffen før du drikker, slik at de ulike lagene blander seg. Kos deg!

Relaterte artikler