Kan vi friste med en ‘dirty’ matcha?
Matcha og espresso i himmelsk kombo!
Dette er kaffedrikken for deg som elsker både kaffe og matcha. Foto: Adobe Firefly
«Hva er en dirty matcha?» lurer du kanskje på. Det er enkelt og greit en matcha som er tilsatt espresso. Det er nemlig espressoen som gjør den dirty … selv om vi selvsagt mener at det bare gjør den enda bedre, og at det nærmest er frekt å kalde den for ‘dirty’!
Navnevalg til side – her får du uansett oppskriften på en iskald dirty matcha. Den kombinerer bitter matcha og espresso med mild melk og søt honning. Den er også enkel å gjøre vegansk ved å bruke et plantebasert melkealternativ i stedet for kumelk, og eventuelt bytte ut honningen med lønnesirup.
Oppskrift på dirty matcha
Oppskriften blir nok best dersom du bruker espresso, men det er også fullt mulig å bruke ekstra sterkt brygget kaffe. Bruk gjerne en kraftig kaffe med mye smak, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Huehuetenango Guatemala fra Coffee of the World-serien.
Ingredienser
- 4 gram matcha
- 40 ml varmt vann
- 1,5 dl melk
- 60 ml espresso
- Honning etter smak
- Isbiter
Fremgangsmåte
- Ha isbiter i et glass.
- Tilbered matchaen. Dette gjør du ved å ha matchapulver og varmt vann i en liten skål og vispe det sammen. Pass på at det ikke er noen klumper igjen i matchaen. Tilsett eventuelt honning i matchaen dersom du ønsker at den skal være søtere. Smak deg til.
- Hell matchaen over isbitene i glasset.
- Hell melken forsiktig over matchaen, slik at den blir litt lagdelt.
- Brygg espresso, eventuelt sterk kaffe, og hell forsiktig over melken.
- Topp gjerne med litt kaldsteamet melk, eventuelt lett pisket krem. Strø gjerne over litt matchapulver som pynt.
- Rør i kaffen før du drikker, slik at de ulike lagene blander seg. Kos deg!