Slik lager du dirty chai latte

Chai latte finnes på de fleste kaffebarer, men har du noen gang prøvd en dirty chai?

To glass med dirty chai latte står på et serveringsbrett Dirty chai latte er en variant av chai latte. Foto: Colourbox.com

Chai masala er en type krydret te som opprinnelig kommer fra India. Chai latte lages ved å blande teen med steamet melk. Drikken er et godt alternativ dersom man ønsker noe varmt å drikke, men ønsker å kutte ned på koffeininntaket.

Dersom man imidlertid ønsker en variant av chai latte som inneholder koffein, er dirty chai den perfekte drikken for deg. En dirty chai er nemlig omtrent det samme som chai latte, bare at man også tilsetter en espressoshot.

Oppskrift på dirty chai

Denne oppskriften gir nok til to kopper.

Ingredienser

  • 2 dl vann
  • ½ stk kanelstang
  • 3 ss løs te (svart)
  • 1 ½ stk kardemommefrø, evt. litt malt kardemomme
  • ½ stk stjerneanis
  • 1 ss honning
  • 3 dl helmelk
  • 60 ml espresso *

* Dersom du ikke har espressomaskin, kan du også bruke sterkt brygget kaffe. Bruk gjerne en kraftig kaffe, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World-serien.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, krydder og honning, og la det trekke på svak varme i minst 5 minutter. Jo lenger du lar det trekke, jo mer smak vil drikken få.
  2. Ha teen oppi vannet, og la det trekke i 5 minutter til. Sil av.
  3. Steam melken. Dersom du ikke har melkesteamer, kan du koke opp melken til rett under kokepunktet, og deretter piske den kraftig.
  4. Hell espressoen og teblandingen i to kopper, og topp med steamet melk.
  5. Dryss gjerne over litt kanel eller kardemomme!

For en raskere variant kan du bruke chaiteposer, for eksempel Twinings Spicy Indian Chai Tea. La teposen trekke i litt mindre vann enn du vanligvis ville brukt, og tilsett deretter espresso og steamet melk.

Relaterte artikler