Kaldbrygget islatte med pistasjkrem

En kremet islatte som er perfekt for alle som liker å eksperimentere med smak og tekstur!

Et glass med kaldbrygget islatte med pistasjkrem står på en kjøkkenbenk Pistasj er en populær tilsetning i både mat og drikke. Foto: Adobe Firefly

Det er ikke lenger bare vanlig kaffe som er ettertraktet – spennende og smakfulle kombinasjoner har blitt en viktig del av kaffekulturen. En relativt ny trend er pistasj, som har blitt en populær tilsetning i både mat og drikke. En spennende måte å nyte denne trenden på er ved å lage en forfriskende islatte med pistasjkrem.

Pistasjnøtter er kjent for å ha en mild og søtlig karakter. Dette er en smaksprofil som passer nydelig sammen med kaldbrygget kaffe. Denne oppskriften, som kombinerer islatte med pistasjkrem og havremelk, gir en kremet og smakfull opplevelse, og er et utmerket valg for alle som liker å eksperimentere med smak og tekstur!

Oppskrift på kaldbrygget islatte med pistasjkrem

Til denne oppskriften anbefaler vi å lage kaldbrygget kaffe av en kaffetype fra Mellom- eller Sør-Amerika. Dette er nemlig kaffetyper som ofte har smaksnoter av sjokolade, nøtter og karamell, noe som passer svært godt med pistasjkremen. Prøv for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller den litt lysere brente Huehuetenango Guatemala fra Coffee of the World-serien.

Pistasjkrem kan kjøpes ferdig eller lages hjemme. Kremen gir en mild og fyldig smak som løfter kaffen på en unik måte. Sammen med havremelk får man en islatte som er både lett, fyldig og forfriskende!

Ingredienser

  • 2,5 dl kaldbrygget kaffe
  • 1 ss pistasjkrem
  • 0,5 dl havremelk
  • Isbiter
  • Hakkede pistasjnøtter, til pynt

Fremgangsmåte

  1. Ha kaldbrygget kaffe, pistasjkrem og havremelk i en shaker. Rist godt.
  2. Fyll et glass med isbiter, og hell islatten over isbitene.
  3. Pynt gjerne med hakkede pistasjnøtter.
  4. Nyt!

Relaterte artikler