En kremet islatte som er perfekt for alle som liker å eksperimentere med smak og tekstur!
Pistasjnøtter er kjent for å ha en mild og søtlig karakter. Dette er en smaksprofil som passer nydelig sammen med kaldbrygget kaffe. Denne oppskriften, som kombinerer islatte med pistasjkrem og havremelk, gir en kremet og smakfull opplevelse, og er et utmerket valg for alle som liker å eksperimentere med smak og tekstur!
Til denne oppskriften anbefaler vi å lage kaldbrygget kaffe av en kaffetype fra Mellom- eller Sør-Amerika. Dette er nemlig kaffetyper som ofte har smaksnoter av sjokolade, nøtter og karamell, noe som passer svært godt med pistasjkremen. Prøv for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller den litt lysere brente Huehuetenango Guatemala fra Coffee of the World-serien.
Pistasjkrem kan kjøpes ferdig eller lages hjemme. Kremen gir en mild og fyldig smak som løfter kaffen på en unik måte. Sammen med havremelk får man en islatte som er både lett, fyldig og forfriskende!
Kaldbrygget kaffe må lages 12–24 timer før den skal drikkes, men det er vel verdt ventetida!
Raskt, enkelt – og ikke minst godt.
Mange ulike ingredienser er brukt som kaffeerstatning. For eksempel peanøtter.
Prøv gjerne disse fløtevariantene basert på cashewnøtter.