En fløyelsmyk smakssensasjon venter!
Salt karamell er den perfekte balansen mellom søtt og salt. Foto: Adobe Firefly
Dette er den perfekte kaffedrikken for de dagene man ønsker å unne seg noe spesielt. Enten du nyter den alene i sofakroken, eller serverer den til gjester, kommer den alltid til å slå an!
Det kan ta litt tid å lage karamellsirup, men fordelen er at når den først er laget, har den en holdbarhet på opptil to uker når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet. Lager du en litt stor porsjon, har du derfor karamellsirupen klar når lysten på denne kaffen melder seg!
Denne oppskriften gir ca. 2 dl ferdig sirup.
PS! Sirupen kan lages vegansk ved å erstatte kremfløten med kokosmelk og sløyfe smøret.
Straks den salte karamellsirupen er klar, tar det ikke lange tiden å sette sammen selve drikken. Dersom du ikke har espresso, kan du brygge litt ekstra sterk kaffe. Bruk gjerne en kraftig og mørkbrent kaffetype, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.
Ønsker du en vegansk variant, kan du bytte ut melken med et plantebasert alternativ. Husk imidlertid at disse ikke er like enkle å steame!
Salt, søtt og bittert.
En velbalansert og forfriskende drink!
Dette er den perfekte høstdrinken!
Kombinasjonen av kaffe og karamell er utrolig god!