En blomstrete islatte!
Foto: Colourbox.comDe fleste er nok mest vant til å bruke lavendel som duft; den er ikke spesielt vanlig som krydder. Likevel er det en blomst som fint kan brukes som urter til blant annet fisk, vilt og lam. Lavendel har en sterkt aromatisert smak, og er noe bitter. Dette gjør at den også passer godt sammen med kaffe. Det finnes til og med kaffetyper som har innslag av lavendel i smaksprofilen!
Når du lager denne oppskriften, er det viktig å bruke tørkede lavendelblomster som er beregnet for konsum. Bruk eventuelt ren lavendelte.
I stedet for espresso er det mulig å bruke 1 dl kaldbrygget kaffe, eller sterkt brygget kaffe som avkjøles over isbiter – såkalt japansk iskaffe. Pass da på at kaffen ikke vannes ut!
Denne oppskriften gir nok til to glass med islatte.
Oppskrift hentet fra: ohhowcivilized.com
Med fløte, espresso og vaniljesukker er denne kaffedrikken kremet og søt.
Vi har samlet 5 vanlige feil folk gjør når de lager iskaffe.
Forfriskende og fruktig!