Søt og floral islatte med lavendel

En blomstrete islatte!

Tre glass med islatte med lavendel står på et grønt underlag Foto: Colourbox.com

Hvis du er glad i lette og florale kaffetyper, er sannsynligheten stor for at du kommer til å like denne oppskriften på islatte med lavendel. Den er søt og god!

De fleste er nok mest vant til å bruke lavendel som duft; den er ikke spesielt vanlig som krydder. Likevel er det en blomst som fint kan brukes som urter til blant annet fisk, vilt og lam. Lavendel har en sterkt aromatisert smak, og er noe bitter. Dette gjør at den også passer godt sammen med kaffe. Det finnes til og med kaffetyper som har innslag av lavendel i smaksprofilen!

Oppskrift på islatte med lavendel

Når du lager denne oppskriften, er det viktig å bruke tørkede lavendelblomster som er beregnet for konsum. Bruk eventuelt ren lavendelte.

I stedet for espresso er det mulig å bruke 1 dl kaldbrygget kaffe, eller sterkt brygget kaffe som avkjøles over isbiter – såkalt japansk iskaffe. Pass da på at kaffen ikke vannes ut!

Denne oppskriften gir nok til to glass med islatte.

Ingredienser

  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ts tørkede lavendelblomster
  • 1,5 ss sukker
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl isbiter
  • 60 ml espresso

Fremgangsmåte

  1. Lag lavendelsirup: Ha lavendelblomster og vann i en liten tekanne eller lignende. La trekke i 5 minutter før du siler ut lavendelblomstene. Tilsett sukker i vannet, og rør til sukkeret løser seg opp.
  2. Lag lavendelmelk: Ha lavendelsirup, melk og isbiter i en shaker. Rist til blandingen er ordentlig avkjølt, og til melken har begynt å skumme. Ha isbiter i et høyt glass, og hell lavendelmelken over isbitene.
  3. Sett sammen islatten: Lag espresso, eventuelt kaffe. Hell forsiktig over i glasset med lavendelmelk. Fyll opp med mer isbiter om nødvendig.

Oppskrift hentet fra: ohhowcivilized.com

Relaterte artikler